Вижте къде да гласувате на 27 октомври

Гласуване Снимка: Вевести.бг

Избирателите вече могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., съобщиха от МРРБ. 

Проверка през интернет може да се направи на адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя и възможността да се подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Гражданите могат да се информират за мястото на гласуване като изпратят есемес на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (A1, Теленор и Виваком). Цената на есемеса e 25 стотинки без ДДС. В текста се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща есемес с номера и адреса на избирателната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН.

Друг вариант за получаване на информация е с обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.