Даниела Машева: Гешев има необходимите качества за главен прокурор

Иван Гешев притежава необходимите професионални качества да заеме длъжността „главен прокурор“. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Даниела Машева, говорител на Прокурорската колегия на ВСС.

По нейни думи Комисията по атестиране и конкурси е стигнала до това заключение на база изпълнение на служебните му задължения и уменията му за ръководене и работа в екип. Машева обясни, че Иван Гешев отговаря на всички критерии за позицията, разписани в Закона за съдебната власт. „За работата му в Софийска районна прокуратура и Софийска градска прокуратура, която е за периода от 2006 година до юли 2016 година, прокурор Гешев е постановил 2969 акта по преписки, 4218 постановления по досъдебни производства, постановил е 9 акта по международно правно сътрудничество по наказателни дела, в съда е внесъл 230 прокурорски акта, взел е участие в 701 съдебни заседания“, допълни тя.

Даниела Машева каза още, че след избирането му за ръководител на Специализираната прокуратура през 2016г. Иван Гешев е работил по големи по обем дела с висок обществен интерес.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.