Вижте акцентите в речта на Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН

Кадър от туитър акаунта на Доналд Тръмп

Какви са акцентите в речта на Доналд Тръмп пред общото събрание на ООН, информира Пресслужбата на Белия дом.

В изказването си пред Общото събрание на ООН президентът Тръмп излага своята визия за по-проспериращо и свободно бъдеще за всички страни по света. Той разбира, че изграждането на по-добро бъдеще започва у дома – чрез подобряване на положението на гражданите, почитане на историята и отстояване на суверенитета. Президентът показа възраждането, което може да дойде от насърчаването на икономическия растеж, борбата с нелоялната търговия, защитата на личните свободи и отстояването на суверенни граници.

Американският президент акцентира върху успеха на собствената икономическа политика, довела до увеличаване на заетостта и намаляването на безработицата сред уязвимите групи от населението.

Във връзка с това американският президент подчертава важността на справедливата световна търговия, като заявява, че десетилетия наред политиците допускаха лоши търговски сделки, които изнасяха американското богатство в чужбина и отнемаха работните места на американските работници.

За целта бяха преработени някои търговски споразумения – например това за търговия с Канада и Мексико и бе потърсен баланс в търговските ни отношения с Китай чрез постигане на справедлива сделка.

Президентът наложи тарифи, за да се противопостави на кражбите на интелектуална собственост в Китай и принудителните трансфери на технологии, които навредиха на твърде много американски предприятия.
Президентът Тръмп призова Световната търговска организация да приложи много необходими реформи, за да спре играта на Китай в системата.

Доналд Тръмп акцентира върху борбата с тероризма в глобален мащаб

Във връзка с това той наложи строги санкции срещу Иранската централна банка и Националния фонд за развитие в отговор на атаката на режима върху петролните съоръжения на Саудитска Арабия.

След като се оттегли от ужасната сделка в Иран, президентът Тръмп наложи най-силните санкции, налагани някога на Иран, като постави под санкционен натиск върху трите най-големи експортни сектори на Иран; наложи санкции на върховния лидер на Иран и определи Иранския корпус на ислямската революционна гвардия като чуждестранна терористична организация.

Президентът Тръмп ще продължи да налага максимален натиск, докато режимът не промени безразсъдното си поведение.

Президентът Тръмп подкрепя народа на Венецуела, който живее при бруталния режим на Мадуро. Американската администрация призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела и накара десетки други държави да се присъединят към този ход. Американската администрация наложи опустошителни санкции, прекъсвайки финансовата подкрепа на режима на Мадуро.

Под санкциите попадат ключови сектори на венецуелска икономика, включително петролния и златния сектор.
Президентът Тръмп също се изправи срещу потисническите режими в Куба и Никарагуа, които лишават хората си от свобода, демокрация и върховенство на закона.

Президентът Тръмп обърна катастрофалната политика на Куба на предишната администрация и се насочи към режима на Ортега за корупцията и нарушенията на правата на човека.

Доналд Тръмп предупреди, че безконтролната нелегална имиграция е пагубно бреме за много страни и народи.
Президентът работи с редица държави, включително Мексико, Гватемала, Салвадор, Хондурас и Панама, за да защити американските граници и нашия народ.

Мексико е разположило хиляди войски до своите граници, за да помогне за спиране на потопа от нелегална имиграция.
Президентът Тръмп се ангажира да работи с партньори в целия регион, за да спре ужасната индустрия за контрабанда на хора, която движи тази криза и жертва на мигранти.

Президентът Тръмп се ангажира да защитава религиозната свобода на всички хора, в Съединените щати и по света.

Превод: Агенция „Фокус“