СНИМКА НА ДЕНЯ: Румен Радев и Десислава се снимаха със семейство Тръмп

Снимка: Прессекретариат на президента

Българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава се снимаха заедно с американското първо семейство – Доналд и Мелания Тръмп. 

Кадърът е от приема по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН.

За събитието българската първа дама бе избрала рокля в небесно синьо с червен колан и обувки в циклама, а Мелания беше в тоалет в черно без ръкави.

По-рано Румен Радев направи изказване в рамките на панела на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието. Президентът взе участие в Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събра в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

На 26 септември държавният глава ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 18.15 часа българско време). В рамките на деня президентът ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. Предвидена е и среща с американски еврейски организации.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

1 Коментар

  1. Чудя се защо едни са ведри и усмихнати а други са кисляци.

Коментарите са ограничени.