Столична община вече е собственик на къщата на Яворов

Столична община Снимка: Вевести.бг, архив

Столичната община участва в третия пореден търг за къщата на Пейо Яворов на ул. „Раковски“ 136 и от днес става неин собственик, съобщи сайтът АRTday.bg. 

Търгът приключи вчера, а публичната продан бе обявена от частен съдебен изпълнител.

Имотът е обременен със задължения, защото е ипотекиран многократно от предишните собственици. През 2015 г. го придобива една от масонските ложи в България – чрез Васил Панчев и неговата фирма „Дом на Яворов“ ЕООД, който обаче не подозирал за останалите задължения. Съответно започва дело между Панчев и Володя Лозанов, бивш управител на дружеството, стопанисвало преди това къщата.

Именно това дело бе една от причините кметицата Йорданка Фандъкова да се откаже от търга предишния път, макар че не ставаше дума за спор за собствеността, както твърди тя, а за финансов спор между настоящия и бивш собственик.

Сега предстои Столична община да се заеме с ремонт и реставрация на сградата, тъй като къщата от години се препродава от един на друг собственик и не е в добро състояние.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.