Форбс: Джеф Безос остава най-богатият човек в САЩ

Основателят на компанията Амазон (Amazon) Джеф Безос за втора поредна година оглавява класацията на 400-те най-богати хора в САЩ, съобщи днес американското списание „Форбс“, цитирано от БТА.

Състоянието на бизнесмена се оценява на 114 млрд. долара.

Пълната класация на най-богатите бизнесмени в САЩ ще бъде публикувана утре, 2 октомври.
На Безос не е попречил дори скъпият му развод със съпругата му Макензи, която получи 19,7 милиона акции на Амазон или 4 процента от компанията, отбелязва ТАСС. Предприемачът остана с 12 процента от акциите на компанията. Към момента на официалното разтрогване на брака в началото на юли 4-те процента се оценяваха на 38,3 млрд. долара.

При съставянето на класацията „Форбс“ отчита не само състоянието на предприемачите, но и това доколко те сами са го спечелили. От 2018 г. „Форбс“ започна и да измерва „нивото на филантропия“ – обемът на средствата, предоставени от бизнесмените за благотворителност, и какъв дял те представляват от общото им богатство.

През март Безос за втори път оглави и рейтинга на най-богатите бизнесмени на планетата. Тогава списанието оцени състоянието му на 131 млрд. долара.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.