Волен Сидеров: Вероятно ще съдя БНТ, не съм пил преди ефира

Волен Сидеров Снимка: Вевести.бг, архив

Вероятно ще заведа съдебни дела срещу БНТ, защото това е договор и той е нарушен. Ще се консултирам с юристи какви дела да заведа срещу ръководството на БНТ за нарушения договор. Г-н Кошлуков много иска да се хареса на соросоидите с тези патетични дела. Не може да подписваш договор и след това да го нарушаваш.

Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред журналисти в парламента, след като вчера предаването „Референдум“ по БНТ бе прекъснато след дълъг скандал в ефир между него и водещата Добрина Чешмеджиева.

Не съм пил преди предаването. Тези глупости, които се говорят за мен, са нещо обичайно и се говорят от 15 години, категоричен бе той, цитиран от в. 24 часа. Сидеров обяви, че „БНТ и БНР са едни безумни предприятия, в които работят хиляди хора и се изсипват десетки милиони, за да обслужват конюнктурни интереси, и се посочват хора, които са неудобни“.

Днес чета една декларация на шефа на БНТ Емил Кошлуков, че няма да ме допуска. Това да не му е бащиния? Кошлуков и БНТ нарушават споразумението на партия „Атака“. Така не може. Това не е държавна и обществена телевизия, каквато трябва да бъде, това е манипулатор. Лошото е, че този манипулатор се издържа с нашите пари, на данъкоплатеца, каза Сидеров. Той определи присъствието на жандармерията в студиото като „полицейщина“ и подчерта, че нищо не е нарушавал.

Нарушенията бяха от страна на водещата, която неправомерно спря предаването, спря ми микрофона и поиска да изгони нашите поддръжници от студиото, продължи той. Според него Чешмеджиева трябвало да се извини за това, че му е спряла микрофона.