ДАНС влезе в ДАИ в Пловдив

Снимка: ДАНС, архив

ДАНС влезе в Държавната агенция „Автомобилна администрация“ в Пловдив. Операцията се провежда от сутринта. Част от служителите са отведени за разпит, но няма данни за задържани. По непотвърдена информация акцията е свързана със сигнал за корпоративно изнудване.

Иззето е голямо количество документация и няколко компютъра. За разпит са отведени хора от ръководството на пловдивската структура на ДАИ. Все още не е потвърдено дали има арестувани.

„Информацията, която се появи по-рано в електронни медии е, че акцията на ДАНС е свързана с проверка на автошколи за фиктивно обучение на бъдещи шофьори, не е достоверна“, съобщи пред БНТ старши комисар Йордан Рогачев, директор на полицията в Пловдив. Школите се проверяват от Икономическата полиция в града.

„Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция „Национална сигурност“, за която ние не сме уведомени и няма общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи“, добави полицейският шеф.

 

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.