Фандъкова: До 2022 г. градският транспорт ще е 100% по най-високия екостандарт

Снимка от фейсбук страницата на Йорданка Фандъкова.

Въвеждаме 100% градски транспорт с най-високия екологичен стандарт до 2022 г. Това заяви кандидат-кметът на София Йорданка Фандъкова.

Работим за развитието на София като чист и зелен град. Имаме план с конкретни проекти как да продължим, казва тя и изброява:

Правим 8 нови парка и възстановяваме още 18, намаляваме депонираните отпадъци под 10%, безплатно подменяме старите печки на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, работим за подобряването на качеството на въздуха, опазваме зелените клинове от Витоша, които провеждат въздуха от планината в града.

Фандъкова обещава още лесен и екологичен достъп до планината с повече градски транспорт. По думите й продължава засаждането на зелен пояс от дървета около София.

Освен това се запазва територията на Княз-Борисовата градина – забрана на строителството и възстановяване на къпалнята „Мария Луиза“ и Летния театър.

Вчера стана ясно, че в момента се изграждат специални места за разделно събиране на отпадъци в кварталите. Целта ни е да увеличим разделното събиране с активното участие на гражданите, коментира Фандъкова.