Фандъкова: До 2022 г. градският транспорт ще е 100% по най-високия екостандарт

Снимка от фейсбук страницата на Йорданка Фандъкова.

Въвеждаме 100% градски транспорт с най-високия екологичен стандарт до 2022 г. Това заяви кандидат-кметът на София Йорданка Фандъкова.

Работим за развитието на София като чист и зелен град. Имаме план с конкретни проекти как да продължим, казва тя и изброява:

Правим 8 нови парка и възстановяваме още 18, намаляваме депонираните отпадъци под 10%, безплатно подменяме старите печки на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, работим за подобряването на качеството на въздуха, опазваме зелените клинове от Витоша, които провеждат въздуха от планината в града.

Фандъкова обещава още лесен и екологичен достъп до планината с повече градски транспорт. По думите й продължава засаждането на зелен пояс от дървета около София.

Освен това се запазва територията на Княз-Борисовата градина – забрана на строителството и възстановяване на къпалнята „Мария Луиза“ и Летния театър.

Вчера стана ясно, че в момента се изграждат специални места за разделно събиране на отпадъци в кварталите. Целта ни е да увеличим разделното събиране с активното участие на гражданите, коментира Фандъкова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.