За партията на Слави: По джипа посрещаме, по целите изпращаме…

Кадър от видео/Фейсбук на Слави Трифонов

Народната мъдрост казва: „По дрехите посрещат, по ума изпращат“.

В събота репортери и случайни минувачи посрещнаха един строг и намръщен Слави Трифонов със скъп костюм, джип и охрана, лишени от достъп до светото тайнство на учредяването на партия.

Изпратиха само делегатите, които сякаш бяха дали омерта за мълчание и един Трифонов, вече като председател, изнизал се през страничен вход.

По късно се разбра че са изпратили новоучредената партия, която наистина ще се казва „Няма такава държава“, ако изобщо съдът допусне подобно име и лого, което включва в себе си и националното знаме, а това  според чл. 5 от Закона за политическите партии е забранено.

Междувременно се разбра, че са изпратили не само Слави като председател, а и сценаристите като негови заместници.

От публикуван видеоклип с речта на новия партиен лидер се разбра също, че „фундаментална“ програма за оправяне на държавата, включва предимно недоволството на Дългия от отхвърления референдум, а целта – да се изпълни волята на суверена, изразена в него.

По-подробно – приоритетите на бъдещата партия са намаляване на депутатите от 240 на 120, мажоритарен избор на народни представители, задължително гласуване и пряк избор на главен прокурор.

Как ще стане всичко това без свикване на ВНС не е ясно, но времето е пред нас, пред Слави и пред сценаристите.

Да основеш партия, защото си отвратен от партиите си е жива саможертва, или политически мазохизъм. А да застанеш пред една от трите власти в държавата – съда – за регистрация на името „Няма такава държава“ – сериозна подигравка към институциите.

Това е най-системното усилие за учредяване на несистемна партия, коментираха политически коментатори в социалните мрежи.

А горното е само част от „багажа“, с който беше изпратен Слави Трифонов след учредяване на партията си.

Така смело може да се каже, че ако трябваше да има поне знак за равенство между впечатлението от посрещането и изпращането, Слави трябваше да дойде в „Рейнбоу плаза“ с шаечни потури и магарешка каручка.

4 Comments

  1. Тарторът на чалгаджиите в България се напъва да влазе в политиката, ама не знае, че Природата вакуум не търпи. Празна му е кратуната и от него става само продавач на мартеници. В краен случай на джапанки.

  2. Радев е ясен.Слави е типаж,приличащ на него.Ако се съберат,ще можем да наблюдаваме институционално рушене,от единен център.

Коментарите са ограничени.