Фандъкова: Изграждаме 11 нови спортни зали в кварталите

Снимки: Пресцентър на ГЕРБ

Изграждаме 11 нови спортни зали в кварталите, за да осигурим добри условия за спорт близо до дома. До две години ще имаме 6 многофункционални спортни зали в училища, които ще са с отворен достъп в извън учебно време.

Други 5 зали планираме в партньорство със спортни федерации и изявени български спортисти. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с асоциацията „Здраве и фитнес“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Фандъкова припомни, че над 10 от училищата в София не са имали физкултурни салони. „Всички училища в София до края на 2021 г. ще имат физкултурни салони. Остава ни да започнем строителството на салон на 100 ОУ в „Сердика и на 9-а Френска езикова гимназия. Изградихме 8 физкултурни салона и 7 са в строителство към момента“, обясни Фандъкова.

6-те многофункционални спортни зали ще бъдат изградени към  2 СУ в район „Витоша“,  51 СУ в район „Красно село“, 55 СУ в район „Студентски“, 144 СУ в район „Младост“ и 56 и 79 СУ в район „Люлин“.

Спортните зали, които ще бъдат изградени в партньорство със спортни клубове и изявени спортисти са в „Лозенец“ до 21 СУ, в район „Подуяне“ до метростанцията в „Левски“, в район „Люлин“ на ул. „Дж. Неру“ и ул. „Индира Ганди“, в район „Илинден“ срещу входа на „Западен парк“ и в район „Слатина“.

„Създаването на повече и добри условия за спорт е моя лична кауза. Новите спортни зали са важни, но е важна и финансовата подкрепа за спортни събития на спортните клубове, училищата, детските градини и неправителствени организации. Спортът е освен здраве е и  превенция срещу агресията и зависимостите. Ключова е и работата с треньорите и инструкторите, които работят ежедневно с децата и младите таланти на София“, каза Фандъкова. Район „Студентски“ ще бъде първият, в който ще се проведат срещи с ученици с цел превенция срещу използването на вредни вещества и хранителни добавки.

„Планираме изграждане на 3 скейт-парка и нови ремонт и изграждане на спортни игрища в кварталите“, допълни Фандъкова.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на район „Студентски“ от коалиция ГЕРБ/СДС Димитър Дилчев и кандидатите за съветници Анатоли Илиев, Татяна Георгиева, Димитър Вучев и председателя на асоциация „Здраве и фитнес“ Петър Ангелов. В разговора участва и координаторът на ГЕРБ за 23 МИР и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.