ГЕРБ София: Поредната изумителна некомпетентност на Мая Манолова

За пореден път кандидатът за кмет на София Мая Манолова заяви, че ако не са проведени открити процедури по реда на Закона за обществените поръчки, изтеклите договори могат да бъдат удължени.

Това пишат от ГЕРБ София в позиция, разпространена от пресцентъра на пратията.

За човек, който твърди, че е юрист е изумителна некомпетентността, която  демонстрира. В студиото на БТВ днес тя отново повтори, че изтичащите договорите с почистващите фирми на София,  могат да се удължат без провеждане на процедура. Това освен, че е лъжа, показва начинът, по който г-жа Манолова разбира управлението – като умението да заобиколиш закона.

Г-жо Манолова, вие изобщо смятате ли да спазвате законите или директно ще раздавате поръчки? Така не може да се управлява!

Всички договори на Столична община са публични, всички процедури за избор на изпълнители са публични. В тях ясно се вижда, че договорите не могат да се удължават.  Да продължаваш да лъжеш, когато знаеш истината, е безочие.

3 Comments

  1. Поръчкова статия – почти във всички сключени договори за обществени поръчки, с предмет услуга, като този за почистването на столицата има клауза, която задължава изпълнителя да продължи изпълнението на договорената услуга, ако към момента на изтичане на договорения срок, няма избран друг изпълнител. Какъв е проблема, всичко е въпрос на договаряне. За каква „изумителна некомпетентност“ става дума?

    • В договора изрично е казано , че не може да бъде удължаван, така ,че не се опитвайте да коментирате нещо което не разбирате , влезте в сайта и СО и прочетете , там са публикувани

Коментарите са ограничени.