Миролюба Бенатова: Слави Трифонов ме покани, но не разбрах защо

Снимка от Фейсбук-профила на Миролюба Бенатова

„Не, няма да работя за, при или със Слави Трифонов. Имахме един разговор преди месеци, по негова инициатива. Може би е въпрос на стил, но Слави се държа, сякаш аз съм го потърсила, а не той мен.“

Това написа на страницата си във фейсбук журналистката Миролюба Бенатова, която в момента е шофьор на такси.

Бенатова е направила своя онлайн рубрика „Гласът на шофьора“ и в нея разказва истории на пътници, които вози.

За срещата си със Слави Трифонов Бенатова разказва:

„Обясни ми, че „винаги съм била виновна за всичко“, че не съм наясно със себе си и други подобни, „мотивиращи“ тези, от които не разбрах защо ме е поканил. Все пак каза, че ме потърсил, понеже съм „шило, което не стои в торба“. За работата по същество стана дума бегло. Беглото предложение включваше подобни условия, които вече неотдавна отказах.

Реално нямахме среща.

Така отговарям на всички, които се вълнуват от темата. И на тези, които отново – традиционно, усърдно и невинаги безплатно, разпространяват лъжи по мой адрес. Аз продължавам да шофирам и да си пиша в свободното време. Това е моето хоби, както вече имах възможност да споделя.“

В рубриката си „Гласът на шофьора“ Бенатова разказва за медицинска сестра, която продължава да работи след пенсионирането си.

Разказите са автентични, но по обясними причини анонимни. На тези, които скептично коментират: „Да, ама медицинските сестри не се возят на такси”, отговарям: „Возят се!“. У нас, между другото, стандартен таксиметров курс струва колкото два билета и половина за градския транспорт. Разбира се, ако колата е без помпа, каквато карам аз. Но затова, друг път, пише Миролюба Бенатова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.