Радан Кънев топи Гешев в Европарламента, бил против разделението на властите (видео)

В изказване пред Европейския парламент, което сам разпространи, евродепутатът Радан Кънев атакува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, като твърди, че в програмата си единственият кандидат за поста оспорва принципа на разделение на властите и заплашва независимостта на съда.

Ето какво каза Радан Кънев пред евродепутатите:

В България предстои избор на главен прокурор, с практически неограничени правомощия и седемгодишен мандат, без възможност за предсрочното му прекратяване.

Единственият кандидат за тази позиция атакува в своята програма принципа на разделение на властите и заплашва независимостта на съда. Този предизвестен избор ще бъде знак за институционална криза.

В същото време сме свидетели и на безпрецедентен натиск върху медиите. Аз съм силно разтревожен, че България ще пропадне в беззаконие. И тази тревога не трябва да е само българска, но и общоеврпейска.

От Вевести: Програмата за която говори Радан Кънев всъщност се казва „Концепция за стратегическо управление на прокуратурата на Република България“.

След внимателен и съвестен прочит не открихме твърдение, в което Гешев да атакува разделението на властите. Но усещането за поредното говорене против България и институциите й се засилва.

Какво съдържа Концепцията на Иван Гешев, можете да прочетете ТУК

http://

9 Comments

  1. РАДАН СЪМ ГО ИЗПРАТИЛ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ТОЧНО ЗА ТОВА. ДА КАЗВА ИСТИНАТА ЗА ПОСТОКУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ И МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ.

  2. Как може човек да говори глупости по нареждане „отгоре“? Може, ако се казва радан и ако се намира не там, където му е мястото!

  3. ТоЯ пак ли е дрогиран, че плямпа глупост след глупост?

  4. Кой и как пробута този боклук в ЕП? Той е далеч от всякакви морални ценности. Българи, изпратихте евродепутати с повдигнато обвинение, некадърен режисьор, нищо не режисирал (използващ бащини лаври), пробутаха Раданчо. Гордеете ли се с тези евродепутати, които злепоставят Б-Я? ГЕШЕВ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ ЗА ГЛ.ПРОКУРОР. КОИ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕГО?

  5. Ех, с такава задача са го изпратили там от ДъБъ.

  6. РАДАНЕ ,КАТО КАЗВАШ,ЧЕ ИЗБОР НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НОСИ ПРОИЗВОЛ..РАЗКАЖИ В ЕП “ КОЙ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ ГЕШЕВ“ ..! ТОГАВА ЩЕ ТИ ПОВЯРВАМЕ..! А НЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ…!!

  7. Ето защо в ада българите не ги пази никой.

  8. Това нагло нищожество ,мина всякакви граници !Сега пък му обещавам ,че ще си го получи !Всички ще научат в ЕС ,че самия той е човек на криминални олигарси !Ах,този Борисов с неговия толеранс и позволи това изчадие да стане евродепутат с измама !

    • Напълно Ви подкрепям! Радан Кънев умишлено изкривява смисъла на казаното от прокурор Гешев, а то е, че властите трябва да си сътрудничат – и това е така! Някой трябва да каже истината в ЕП и то така, че никой повече да не вярва и на една дума, произнесена от това чудовище!

Коментарите са ограничени.