Йоханес Хан: Вярвам на Борисов, не очаквам България да наложи вето (допълнена)

Снимка от туитър акаунта на Йоханес Хан.

Вярвам на българския премиер Бойко Борисов, не очаквам България да наложи вето на Македония за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз.

Това заяви Йоханес Хан, който заема поста на еврокомисар по разширяването в отиващата си ЕК на Жан-Клод Юнкер, цитиран от БГНЕС.

Хан е уверен, че София няма да блокира началото на преговорите за членството на Македония в ЕС, но призова да не използва процеса на присъединяване за двустранни проблеми.
На въпрос на МИА относно позицията на България по преговорите с Македония и исканията, свързани с историята и езика, той отговори, че е “много уверен, че това няма да доведе до никакво вето” и че има “голямо доверие” в българския премиер Бойко Борисов, че това няма да се случи.

“Но това също е въпрос, при който мога спешно да призова нашите държави-членки да не използват процеса за двустранни въпроси. Ако това беше така, това не би ни довело до никъде”, заяви комисар Хан.

Той се възползва от възможността да призове държавите членки на ЕС да опростят процеса на преговори за страните кандидатки с по-малко място за блокиране.

1 Коментар

  1. КОМИСАР ХАН ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МНОГОВЕКОВНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ, С ПЕРИОДА СЛЕД 1944, С МАНДАТА НА КОМИНТЕРНА И ЧАК СЛЕД ТОВА ДА СЕ ИЗКАЗВА ТАКА НЕКОМПЕТЕНТНО ПО ВЪПРОСИ ОТ ЖИЗНЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. СВЕТЪТ НЕ ЗАПОЧВА ОТ ЕС И НЕ БИВА ДА СЕ РАЗРЕШАВА ИСТИНАТА ДА СЕ ИЗОПАЧАВА. ЕДИН ПАПА ВЕЧЕ ВЕДНЪЖ ОПЛЕСКА НЕЩАТА С МАКЕДОНСКИ НАРОД, ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ТЪРПЕЛИ ЛИПСАТА НА УВАЖЕНИЕ КЪМ НАЙ-ДРЕВНАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

Коментарите са ограничени.