Либерали, започнете преговори с ГЕРБ за София

Евгени Петров

Подкрепата на Вили Лилков, Петър Стоянов и други за Фандъкова трябва да даде ясен знак на либералите най-после да вземат и да направят нещо политически умно.

Нека да бъдат политически опоненти, но не и злобни врагове, не да застават в позата на вечно недооценения морален коректив на управлението и на сърдитото дете, а да се договорят практически за бъдещото управление на София. Този съвет не е мой, а на уважаван десен политолог.

Очертава се да имате сериозно присъствие в СОС – договорете управленски позиции, отстоявайте ваши идеи за развитие на столицата, настоявайте за тяхното изпълнение. При малодушния от морална гледна точка съвет да отидете за гъби на втори тур, ГЕРБ и Фандъкова ще спечелят и без вас, но дори и да допуснем, че загубят кметското място ще имат СОС, ще спечелят безусловно като цяло и в страната. Това няма да доведе до предсрочни избори, нито ще разклати управлението на Борисов. Но всякакви идеи за подкрепа на Манолова ще ви направи за резил, ще ви прати в лявото пространство и ще ви разцепи, помнете ми думата.

Защо ви е важна София? Ами защото сте само там и чрез нея се легитимирате. Защото по социологически данни около 50% от т.нар. градска десница е в София, в страната имате до 2 процента влияние. Защото за вас София е България. Много по-голяма е заплахата за вас – загубите ли усещането за присъствие в София, губите и навсякъде в страната. И изчезвате.

Затова – още преди изборите договаряйте власт и позиции в новия СОС с ГЕРБ срещу подкрепа, защото бъдещия диалог с евентуалната кметица Манолова ще бъде с БСП. И ще носите този резил 4 години. А както е известно нищо в дясно не е издържало толкова…

Въпросът е кой да договаря. В социалните мрежи се водят спорове, има мнения за и против, но не се чува категоричния глас на лидерите ви. Все едно ги няма. А най-голямата ви слабост през всичките години след Иван Костов е именно лидерството. Мълчанието на лидерите ви е повече от колебание, издава слабост и неувереност. И несигурност дали членове и симпатизанти ще ги подкрепят.

Така не се ходи на избори. Особено в София. 

13 Comments

 1. А къде е Петър Москов, от ДСБ единствено той имаше истински десни възгледи, а не като Радан „Червения“ Г*з.

 2. Никой нормален човек няма да подкрепи Манолова, никой нормален човек няма да подкрепи и Фандъкова, тази гавра, която статуквото прави да се избира между двете комунистки, няма да мине. Обвинявайте себе си, Борисов и Фандъкова, че за 15 години нищо не са направили, крадат, дават всички обществени поръчки на олигарси, некачествени ремонти, относно мръсния въздух за толкова години дори не са си мръднали пръста да направят нещо,няма и да направят, никакъв проблем не е решен за толкова време, всичко се влошава, БКП модел на управление, а после най-нагло започвате да обвинявате хората, че не искат да гласуват за тази крадлива пасмина. Ами не гледайте сламката в другите, гледайте гредата във вашия двор и до каква степен хората са тотално отвратени щом и каквито и плашила да им развявате, че ще дойдат след Фандъкова, пак не може да всеете паника, защото чашата отдавна е преляла.

  • Викаш, тия, дето ще гласуват (и изберат) Фандъкова, са ненормални, само ти си ми нормален! ТЪПАК!!!

  • Нагъл, наричаш 60-70% от софиянци „ненормални“ ли? И да, нищо от това, което „направихте“ вие за София, Борисов и Фандъкова НЕ направиха. Не крадоха детски градини и свободни терени в града, не правеха заменки на панелки в Люлин за центъра на Борисовата, не продаваха гащи по Витошка, и не си поделяха баницата с мутри и мутреси! Вдигни очи, глупако, и погледни нагоре! Ще видиш дъното!

   • Какви подялби с мутри и мутреси! Ами те самите са мутри и мутреси!Какви комунисти ами и Борисов и Фандъкова са комунисти!И сега кои са глупавите наивници, които си мислят, че Герб е дясна партия.? Всъщност наивници или от клуба по интереси! А за Евгени нямам думи! Той нали последно беше от Дост? Видял е че там няма далавера и хайде пак в Герб!На всичкото от горе си позволява да поучава и да проракува като квартал Ата врачка! Отврат!

  • Браво ! Абсолютно никой от Демократична България няма да гласува нито за едната , нито за другата комунитка !

 3. Вече ни призовават да прегърнем политическата измекярщина (олоцетворявана от Петър Стоянов (агент Виктор) и Сашо Йорданов) и да крепим диктатурата на Тиквата до дупка ????

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.