Либерали, започнете преговори с ГЕРБ за София

Евгени Петров

Подкрепата на Вили Лилков, Петър Стоянов и други за Фандъкова трябва да даде ясен знак на либералите най-после да вземат и да направят нещо политически умно.

Нека да бъдат политически опоненти, но не и злобни врагове, не да застават в позата на вечно недооценения морален коректив на управлението и на сърдитото дете, а да се договорят практически за бъдещото управление на София. Този съвет не е мой, а на уважаван десен политолог.

Очертава се да имате сериозно присъствие в СОС – договорете управленски позиции, отстоявайте ваши идеи за развитие на столицата, настоявайте за тяхното изпълнение. При малодушния от морална гледна точка съвет да отидете за гъби на втори тур, ГЕРБ и Фандъкова ще спечелят и без вас, но дори и да допуснем, че загубят кметското място ще имат СОС, ще спечелят безусловно като цяло и в страната. Това няма да доведе до предсрочни избори, нито ще разклати управлението на Борисов. Но всякакви идеи за подкрепа на Манолова ще ви направи за резил, ще ви прати в лявото пространство и ще ви разцепи, помнете ми думата.

Защо ви е важна София? Ами защото сте само там и чрез нея се легитимирате. Защото по социологически данни около 50% от т.нар. градска десница е в София, в страната имате до 2 процента влияние. Защото за вас София е България. Много по-голяма е заплахата за вас – загубите ли усещането за присъствие в София, губите и навсякъде в страната. И изчезвате.

Затова – още преди изборите договаряйте власт и позиции в новия СОС с ГЕРБ срещу подкрепа, защото бъдещия диалог с евентуалната кметица Манолова ще бъде с БСП. И ще носите този резил 4 години. А както е известно нищо в дясно не е издържало толкова…

Въпросът е кой да договаря. В социалните мрежи се водят спорове, има мнения за и против, но не се чува категоричния глас на лидерите ви. Все едно ги няма. А най-голямата ви слабост през всичките години след Иван Костов е именно лидерството. Мълчанието на лидерите ви е повече от колебание, издава слабост и неувереност. И несигурност дали членове и симпатизанти ще ги подкрепят.

Така не се ходи на избори. Особено в София. 

14 Comments

 1. А къде е Петър Москов, от ДСБ единствено той имаше истински десни възгледи, а не като Радан „Червения“ Г*з.

 2. Никой нормален човек няма да подкрепи Манолова, никой нормален човек няма да подкрепи и Фандъкова, тази гавра, която статуквото прави да се избира между двете комунистки, няма да мине. Обвинявайте себе си, Борисов и Фандъкова, че за 15 години нищо не са направили, крадат, дават всички обществени поръчки на олигарси, некачествени ремонти, относно мръсния въздух за толкова години дори не са си мръднали пръста да направят нещо,няма и да направят, никакъв проблем не е решен за толкова време, всичко се влошава, БКП модел на управление, а после най-нагло започвате да обвинявате хората, че не искат да гласуват за тази крадлива пасмина. Ами не гледайте сламката в другите, гледайте гредата във вашия двор и до каква степен хората са тотално отвратени щом и каквито и плашила да им развявате, че ще дойдат след Фандъкова, пак не може да всеете паника, защото чашата отдавна е преляла.

  • Викаш, тия, дето ще гласуват (и изберат) Фандъкова, са ненормални, само ти си ми нормален! ТЪПАК!!!

  • Нагъл, наричаш 60-70% от софиянци „ненормални“ ли? И да, нищо от това, което „направихте“ вие за София, Борисов и Фандъкова НЕ направиха. Не крадоха детски градини и свободни терени в града, не правеха заменки на панелки в Люлин за центъра на Борисовата, не продаваха гащи по Витошка, и не си поделяха баницата с мутри и мутреси! Вдигни очи, глупако, и погледни нагоре! Ще видиш дъното!

   • Какви подялби с мутри и мутреси! Ами те самите са мутри и мутреси!Какви комунисти ами и Борисов и Фандъкова са комунисти!И сега кои са глупавите наивници, които си мислят, че Герб е дясна партия.? Всъщност наивници или от клуба по интереси! А за Евгени нямам думи! Той нали последно беше от Дост? Видял е че там няма далавера и хайде пак в Герб!На всичкото от горе си позволява да поучава и да проракува като квартал Ата врачка! Отврат!

  • Браво ! Абсолютно никой от Демократична България няма да гласува нито за едната , нито за другата комунитка !

  • Йорданка Фандъкова – дългогодишен и активен член на БКП, дъщеря на АБПФК и активен двигател на движение ”РУСОФИЛИ”!!!
   Йорданка Фандъкова – съосновател с Николай Малинов, бивш собственик на вестник ”Дума” и Юрий Борисов, бивш главен редактор на вестник ”Дума”, на Движение ”Русофили”!!!
   Та, кой не е ляв от Фандъкова и Манолова или кое й е дясното на Фандъкова?!?!?!

 3. Вече ни призовават да прегърнем политическата измекярщина (олоцетворявана от Петър Стоянов (агент Виктор) и Сашо Йорданов) и да крепим диктатурата на Тиквата до дупка ????

Коментарите са ограничени.