Каракачанов: Няма придвижване на маси към българската граница

Красимир Каракачанов. Снимка: Министерство на отбраната

Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на въпрос на журналисти в Долна Митрополия след церемонията по въвеждане на новия тренажор за „Пилатус“ в учебната военновъздушна база, съобщи БТА.

Следим територията около нашата граница – в Турция, в Гърция, каза вицепремиерът. „Ако има промяна в ситуацията, ми се докладва – към момента няма такава, няма движение на нелегални маси, макар че ситуацията може да се промени във всеки един момент, тъй като бойните действия продължават – жертви, големи маси от хора тръгват да се спасяват в една или друга посока. Ние трябва да сме подготвени за всеки извънреден случай. Към момента всичко е спокойно. Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия“, отбеляза Каракачанов.

По думите му се поддържа „много добър информационен обмен и с турските и с гръцките колеги с идеята да не бъдем изненадани“. „Имаме план за различни степени на готовност при различни ситуации. Те бяха отработени съвместно с Гранична полиция. Имаме готовност. Доизградени са всички съоръжения по българо-турската граница – включително сензори, видеонаблюдение“, посочи още министърът на отбраната.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.