Каракачанов: Няма придвижване на маси към българската граница

Красимир Каракачанов. Снимка: Министерство на отбраната

Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на въпрос на журналисти в Долна Митрополия след церемонията по въвеждане на новия тренажор за „Пилатус“ в учебната военновъздушна база, съобщи БТА.

Следим територията около нашата граница – в Турция, в Гърция, каза вицепремиерът. „Ако има промяна в ситуацията, ми се докладва – към момента няма такава, няма движение на нелегални маси, макар че ситуацията може да се промени във всеки един момент, тъй като бойните действия продължават – жертви, големи маси от хора тръгват да се спасяват в една или друга посока. Ние трябва да сме подготвени за всеки извънреден случай. Към момента всичко е спокойно. Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия“, отбеляза Каракачанов.

По думите му се поддържа „много добър информационен обмен и с турските и с гръцките колеги с идеята да не бъдем изненадани“. „Имаме план за различни степени на готовност при различни ситуации. Те бяха отработени съвместно с Гранична полиция. Имаме готовност. Доизградени са всички съоръжения по българо-турската граница – включително сензори, видеонаблюдение“, посочи още министърът на отбраната.