Антоанета Христова: В предизборната кампания никой не обърна внимание на възрастните и на младите хора

В предизборната кампания никой не обърна внимание на възрастните и на младите хора. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политическия анализатор проф. Антоанета Христова. Според нея единици са се досетили за това и то главно в провинцията.

„Аз съм изненадана. Рационалният избор на един човек, който иска да се гласува за него е да има усет към избирателите си. Някои политици ще кажат, че младите не се интересуват от политика, но това не отговаря на истината. Младите хора имат специфични потребности и теми. Те искат да се говори по определен начин, който може би политикът не владее. Начинът е да има допълнителни лица, които да носят цвят и да могат да изговарят темите на младите“, обясни тя.

Проф. Антоанета Христова обясни, че освен екология, сред темите на младите са и уважение, работа, както и стимулът да останат в страната. Тя препоръча на политиците да обърнат внимание не само на младите хора, а и на възрастните. Според нея до изборите има време за това, въпросът е дали има желание. По време на предизборната кампания значителен брой хора са взели решение да гласуват, но винаги ще има и такива, които няма да гласуват, освен ако законът не ги задължава, каза още проф. Христова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.