Каракачанов: ВМРО ще се бори да стигне до балотаж в София

Красимир Каракачанов. Кадър от НОВА
Председателят на партията определи Ангел Джамбазки като най-добре подготвеният кандидат-кмет на столицата

ВМРО ще се бори да стигне до балотаж на местните избори в София, а Ангел Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат-кмет.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” по НОВА председателят на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той каза, че партията ще похарчи около 400 000 – 500 000 лева за предизборната си кампания в цялата страна. „Ние участваме в над 200 общини”, поясни Каракачанов.

Той бе категоричен, че ВМРО няма да прави компромиси, що се отнася до местните избори. Каракачанов отрече да има договорки с ГЕРБ за подкрепа на техни кандидати в някои градове срещу такава за номинации на ВМРО в други населени места. „Няма подобна сделка”, заяви Каракачанов.

Той подчерта, че най-важното за него е не дали партията му ще има един – двама кметове повече, а това след края на мандата на сегашното правителство „да излезе с лицето си, да каже какво е направено и отново да поиска подкрепата на избирателите”.

Вицепремиерът обясни и защо в показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю. „С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам”, каза Каракачанов.

Той коментира и темата за евентуалното приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Каракачанов бе категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в Общността преди да промени политиката си спрямо България.

„За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Проблемът с политиката на Северна Македония спрямо България е от 50 години. Ако Скопие не поправи своята антибългарска политика и влезе в този вид в ЕС, ще продължи да я провежда, но вече от много по-високо ниво, на което ние няма да можем да я спрем”, заяви Каракачанов.

 

3 Comments

  1. 23.10:
    Активно мроприятие на ДъБъ! За една нощ спретнаха над 1000 гласувания, за да си изкачат Игнатов на върха. Но този номер ДСБ го прави от години и се задоволява онлайн…

  2. Г-н Джамбазки ще влее свежа енергия и познания в кметската си работа за София. Може би най-положителният резултат за София ще бъде това, че той умее да се противопоставя. Не без значение европейският му опит и постигнатият успех за признаване на българите в Албания.

  3. Определено желая успех на г-н Джамбазки. Ако има балотаж, нека да е той на балтожа!

Коментарите са ограничени.