СНИМКА НА ДЕНЯ: Президентът и Десислава позират романтично на интронизацията на японския император

Снимка: Пресекретариат на президента

Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за да присъстват на нещо, което се случва веднъж на поколение – интронизацията на новия император на Япония. 

Честта да бъдат сред световния елит на церемонията в „Боровата зала“ на Императорския дворец имаха и българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

На тържествения ритуал бяха поканени около 2000 гости, включително чуждестранни лидери. Сред високопоставените гостите от повече от 170 страни и международни организации наред с британския принц Чарлз е и първият дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини и германския президент Франк-Валтер Щайнмейер.

Десислава Радева беше избрала ефирна дълга рокля в синьо-сив цвят, аранжирана с бял сатенен колан. Тоалетът на първата дама се допълваше от перлена огърлица. Президентът пък бе облечен по строгите правила на протокола с тъмен смокинг, бяла риза с бяла папийонка и елек в цвят шампанско.

Двамата си направиха романтична снимка по време на събитието.

Нарухито е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години. „Възкачвам се на престола в съответствие с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, обявяваме това на страната и на целия свят“, каза монархът след качването на си на високия 6,5 м трон на продължилата 30 минути церемония.

В ранния следобед, българско време, Румен и Десислава Радеви бяха на тържествената императорска вечеря.

Снимка: Пресекретариат на президента

6 Comments

  1. Красива коктейлна рокля с стилен цвят и модел, но „драперията“ ѝ идва малко в повече. Би била по-красива ако е с по-малък клош и набор, като се има предвид структурата, дебелината и височината на десислава радева. Така когато е седнала стои като перде със силна драперия. Но това е коктейлна рокля и с нея не се сяда.

  2. Тинейджъри, карат втора младост. Мнооого незаслужено пак на гърба на народа.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.