СНИМКА НА ДЕНЯ: Президентът и Десислава позират романтично на интронизацията на японския император

Снимка: Пресекретариат на президента

Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за да присъстват на нещо, което се случва веднъж на поколение – интронизацията на новия император на Япония. 

Честта да бъдат сред световния елит на церемонията в „Боровата зала“ на Императорския дворец имаха и българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

На тържествения ритуал бяха поканени около 2000 гости, включително чуждестранни лидери. Сред високопоставените гостите от повече от 170 страни и международни организации наред с британския принц Чарлз е и първият дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини и германския президент Франк-Валтер Щайнмейер.

Десислава Радева беше избрала ефирна дълга рокля в синьо-сив цвят, аранжирана с бял сатенен колан. Тоалетът на първата дама се допълваше от перлена огърлица. Президентът пък бе облечен по строгите правила на протокола с тъмен смокинг, бяла риза с бяла папийонка и елек в цвят шампанско.

Двамата си направиха романтична снимка по време на събитието.

Нарухито е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години. „Възкачвам се на престола в съответствие с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, обявяваме това на страната и на целия свят“, каза монархът след качването на си на високия 6,5 м трон на продължилата 30 минути церемония.

В ранния следобед, българско време, Румен и Десислава Радеви бяха на тържествената императорска вечеря.

Снимка: Пресекретариат на президента

6 Comments

  1. Красива коктейлна рокля с стилен цвят и модел, но „драперията“ ѝ идва малко в повече. Би била по-красива ако е с по-малък клош и набор, като се има предвид структурата, дебелината и височината на десислава радева. Така когато е седнала стои като перде със силна драперия. Но това е коктейлна рокля и с нея не се сяда.

  2. Тинейджъри, карат втора младост. Мнооого незаслужено пак на гърба на народа.

  3. Страхотни са!!!

Коментарите са ограничени.