Борисов отчете рекордно ниско ниво на контрабандата на цигари

Бойко Борисов Снимка: Правителствена информационна служба

До 3,4% е спаднала контрабандата на цигари през второто тримесечие на 2019 г. Данните бяха представени по време на традиционната работна среща, организирана от петте тютюневи компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“.

Това е най-ниското ниво на контрабандата на цигари в последните десет години, което е отчитано.

Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев,
вътрешният министър Младен Маринов и шефът на Агенция „Митници“ Георги Костов
присъстваха на представянето на резултатите.

„Данните са добри, работи се активно. Освен това, което вие изнесохте като данни, „Митниците“ и МВР са задържали заедно 62 тона нарязан тютюн. Можете да пресметнете колко тира са това. Това е извън всичко, което засичате вие. Колегите от Словакия и Унгария ми изказаха благодарност за борбата на службите. Две огромни банди в Унгария и Словакия са
разбити, подобно на България, където задържахме в Пловдив, с наше ноухау и наши консумативи. Когато видяха, че в България нямат шанс, започнаха да изнасят фабриките навън. Имаме 20% спад на туризма тази година, но 10% по-високи приходи от алкохола. Това трябва да се случи и с горивата. Приходите от горивата отидоха в съвсем положителна за бюджета насока. Толсистемата върши прекрасна работа, отбеляза премиерът Борисов, цитиран от Фокус и 24 часа.

„До преди нас контрабандата беше много силно развита в България, това са стотици милиони.
Най-лесният начин да се изкарат пари, е от контрабандата на цигари – черни пари, които развращаваха политическата класа“, допълни още той.

„Догодина ще увеличим доходите с 10%“

Имаме да увеличаваме доходи. 10% догодина на всички служители. В Пловдив вчера видяхте какъв завод се откри за фарове и стопове на коли. Не само ги произвеждаме, а и 40 българи ги измислят. Работят и правят дизайна на тези коли. 200 българи пишат софтуера на всички хибридни автомобили. Само че искат Околовръстно, защото стотици тирове излизат от фабриките. И на Пловдив трябва околовръстно, иначе блокираме града. Трябват 150 милиона. На „Младост“ в София вече багерите копаят. От „Младост“ до „Тракия“ продължава Южната дъга, но и там трябват 150 милиона. Длъжни сме да го направим, каза Борисов.

Влизаме в Плевен – Околовръстното на Плевен, защото иначе блокираме града. Завчера дадохме на Търговище – 3000-400 работници работят там, но нямат път. На Костинброд за завода на „Кока кола“ трябва да направим пътя. Вучич е готов почти, ние догодина това време ще сме пуснал Белград-София-Истанбул без светофар. За да продължи ръста на икономиката в България ни трябват пари. Завчера започнахме пътя Ботевград-Мездра, където колко хора загинаха в катастрофи. Обходите на Монтана и на Враца. 4 лентовия път нагоре да върви – ето ви 1 милиард. Ако отидете на автомагистрала „Струма“ вече влязохме в планината за към Кресна. Работим по тези мащабни проекти и продължаваме да сме на излишък и имаме над 10 милиарда фискален резерв. Това ли е така нареченият „тотален провал на правителството?, попита още Бойко Борисов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.