Романът „Нормални хора“ става сериал

Стрийминг платформата Hulu подготвя сериал по романа „Нормални хора“ от Сали Руни, съобщава Vanity Fair. Той ще се състои от 12 епизода от по 30 минути, а премиерата ще е през 2020 година.

 
В главните роли ще видим Дейзи Едгар-Джоунс (Мариан), която познаваме от „Война на световете“, и Пол Мескал (Конъл). Сали Руни е сред сценаристите, а режисурата е поверена на Лени Ейбрамейсън и Хити Макдоналд.
 
От Hulu разпространиха вече първите кадри от снимачната площадка на сериала. Ето какво споделя и самата Руни за предстоящата екранизация.
 
“Любимите ми сцени са основно под формата на разговори между двамата главни герои – в изоставени къщи, в кухните на апартаменти, в коли и в леглото”.
Историята в “Нормални хора” проследява лутането на Мариан и Конъл по пътя на израстването им. Те ту са заедно, ту се разделят, в най-трудните моменти от живота си търсят подкрепа в другия, а след това отново се отдръпват. В този непрестанен водовъртеж от събирания и раздели опознаваме двамата – с травмите от миналото им и непосилната тежест на съвремието.
 
Прекрасно изградените диалози, на които Сали Руни е истински майстор, ни въвеждат леко в някои от основните теми в книгата – самотата, депресията, домашното насилие, стремежът към справедливост, любовта, която никога не бива да приемаме за даденост.
 
“Нормални хора” е дълбоко психологически роман, който ярко обрисува проблемите на съвременните млади хора. Той е подходящ както за подрастващите, на които сблъсъка с живота на възрастни тепърва им предстои, така и за всеки читател, който обича сериозната проза, лишена от претрупаност и претенциозност.
 
Тази новина, корица на книгата, снимка на авторката и други визуални материали можете да изтеглите от бутона долу.
За автора:
 
Сали Руни е родена през 1991 г. в Ирландия. Завършва американска литература в колежа „Тринити“ в Дъблин. Нейни произведения са публикувани в New Yorker, New York Times, Granta, и London Review of Books.
 
 

През 2017 година печели наградата на „Сънди Таймс“ за млад писател на годината, а през 2018 г. с втория си роман, „Нормални хора“, става най-младата писателка, печелила престижната литературна награда Costa.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“. 

С радост съобщаваме, че поради големия интерес рубриката ни Нещо за четене ще прерасне в отделен сайт!