Румяна Коларова: Мед и катран за левицата след местните избори

Политологът Румяна Коларова

Мед и катран за левицата след местните избори. Това каза за предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова.

Според нея въпреки подобрения резултат на БСП в сравнение с предишните местни избори, ГЕРБ остават водещата политическа сила у нас.

„Катранът в подобряването на тяхното присъствие в местната власт е във фактът това са поредните избори, на които искането на предсрочни парламентарни избори напълно катастрофира. Не вярвам да има някой, който да твърди, че ГЕРБ е изгубил изборите и да не подчертава категоричната победа на първи тур за общински съвети. ГЕРБ е първа политическа сила“, обясни политологът.

Доц. Коларова каза още, че ГЕРБ имат управленски ресурс да изпълнят мандата си. Политологът коментира още, че БСП вече трета година влагат много ресурси, за да търсят предсрочни избори, но по думите ѝ това е нереалистична цел.

1 Коментар

  1. ПП БСП за България да не се притесняват, към 3000-та година може и да ви дадат ръка от ГЕРБ. Ще кажете, ама то много далече. Не е,като нищо ще се извъртят, сякаш вчера беше 2000-та, колко са 1000 години.

Коментарите са ограничени.