Корнелия Нинова: БСП се върна в местната власт

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Според лидера на БСП Мая Манолова има основание да иска касиране на вота в София

Промяната започна, беше турдна, но вече е необратима. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, цитирана от „Фокус“.

„Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори – ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт“, подчерта Нинова. „Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен, посочи Нинова.

Лидерът на БСП заяви още че са изпълнили задачата, която си поставихли – да удвои кметовете и да увеличи общинските си съветници. „Ние се върнахме в местната власт още на първи тур“, каза Нинова и отчете, че БСП на втория затвърдила позициите си на балотажите. „На първи тур 35 общини, на втори тур – печелим 26 балотажа. Общо 61 кмета, от които 4-те области“, заяви Нинова. „В Шумен разликата ни е само 77 гласа“, каза още Нинова. Тя посочи, че в Шумен вероятно БСП ще иска броене на бюлетините и касиране на вота евентуално.

„В София печелим два района – „Изгрев“ и „Младост“, подчерта още лидерът на БСП.

Според Нинова има основание Мая Манолова да иска касиране на изборите и утре на Изпълнително бюро ъпрост ще бъде разгледан.

В отговор на въпрос дали Мая Манолова има основания да иска касиране на изборите в София, Нинова раздели въпроса си на политически и юридически отговор. „Юридически смятам, че право да искат касиране имат Мая и членовете на Инициативния комитет, които са я издигнали. Политически – смятам, че има основание и утре на Изпълнителното бюро ще поставя въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие – проверка и касиране. Оттам нататък членовете на нейния инициативен комитет тряба да го подадат чисто формално пред Административния съд. Такъв е редът в България“, обясни Нинова.

3 Comments

  1. Колко нагла и нахална трябва да си, за да говориш откровени лъжи и глупости, та да попитам, в кои села и паланки са тези кметове и общински съветници?

  2. Как са се върнали, като във Варна въобще ги нямаше на балотаж, в Бургас са САМО 8% и тъй нататък….

  3. Вчера Нинова заяви:Не съжаляваме,че издигнахме кандидатурата на ММ за кмет на София“Слушам и не ввярвам на ушите си,ММ навсякаде парадираше,че е издигната от инициативен комитет и е независим кандидат .Госопди ,тези кариеристи и жадни за власт комунистически отрепки толкова много се оплетоха в лъжите си,но не успяха да излъжат софийските избиратели

Коментарите са ограничени.