Корнелия Нинова: БСП се върна в местната власт

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Според лидера на БСП Мая Манолова има основание да иска касиране на вота в София

Промяната започна, беше турдна, но вече е необратима. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, цитирана от „Фокус“.

„Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори – ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт“, подчерта Нинова. „Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен, посочи Нинова.

Лидерът на БСП заяви още че са изпълнили задачата, която си поставихли – да удвои кметовете и да увеличи общинските си съветници. „Ние се върнахме в местната власт още на първи тур“, каза Нинова и отчете, че БСП на втория затвърдила позициите си на балотажите. „На първи тур 35 общини, на втори тур – печелим 26 балотажа. Общо 61 кмета, от които 4-те области“, заяви Нинова. „В Шумен разликата ни е само 77 гласа“, каза още Нинова. Тя посочи, че в Шумен вероятно БСП ще иска броене на бюлетините и касиране на вота евентуално.

„В София печелим два района – „Изгрев“ и „Младост“, подчерта още лидерът на БСП.

Според Нинова има основание Мая Манолова да иска касиране на изборите и утре на Изпълнително бюро ъпрост ще бъде разгледан.

В отговор на въпрос дали Мая Манолова има основания да иска касиране на изборите в София, Нинова раздели въпроса си на политически и юридически отговор. „Юридически смятам, че право да искат касиране имат Мая и членовете на Инициативния комитет, които са я издигнали. Политически – смятам, че има основание и утре на Изпълнителното бюро ще поставя въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие – проверка и касиране. Оттам нататък членовете на нейния инициативен комитет тряба да го подадат чисто формално пред Административния съд. Такъв е редът в България“, обясни Нинова.

2 Comments

  1. Как са се върнали, като във Варна въобще ги нямаше на балотаж, в Бургас са САМО 8% и тъй нататък….

  2. Вчера Нинова заяви:Не съжаляваме,че издигнахме кандидатурата на ММ за кмет на София“Слушам и не ввярвам на ушите си,ММ навсякаде парадираше,че е издигната от инициативен комитет и е независим кандидат .Госопди ,тези кариеристи и жадни за власт комунистически отрепки толкова много се оплетоха в лъжите си,но не успяха да излъжат софийските избиратели

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.