В четвъртък: Борисов събира кметове, общински ръководители и ръководства на ГЕРБ

Бойко Борисов Снимка: Правителствена информационна служба

Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове на партията и общинските ръководители ще се съберат на Национална среща в четвъртък, за да направят анализ на изборните резултати и отчет на политическата дейност. Тя е свикана от лидера на формацията Бойко Борисов и Изпълнителната комисия, съобщи на пресконференция административният секретар – Цветомир Паунов, цитиран от БТА.

Той отчете, че от гледна точка на ГЕРБ кампанията за местния вот е била позитивна, както са обещали в началото й. „Който има намерение да касира изборния резултат, да се обърне към българския съд“, коментира заявката на ИК на Мая Манолова – Томислав Дончев. Той отбеляза, че МВР и прокуратурата работят по сигнали за купуване на гласове, но по-интересно било кой и откъде е взел парите. Изборите свършиха – няма нужда от повече пропаганда, време е за работа и анализи, успокои той.

По думите му на този вот се е утвърдило като норма парламентарно представени политически сили да се крият зад инициативни комитети.

От софийската структура на ГЕРБ подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. За ромския вот цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Филиповци“.
Абсурдно е и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа, категоричен беше Елен Герджиков.

На национално ниво цифрите показват, че през 2015 г. ГЕРБ са имали 130 кметове на общини, от които 22 на областни центрове, отбеляза Цветомир Паунов. През 2019 г. – 140 кмета, от които 17 са на областни града. В 163 общини партията на Борисов е първа политическа сила и има с 80 повече общински съветници в страната.

1 Коментар

  1. Повече данни за ромският вот в София. Цифри проценти, трябва колкото може по аргументирано да се опровергават лъжите на Манолова и БСП.

Коментарите са ограничени.