„Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги“

Уют и чаша чай, смях и тъга в новата книга на Шон Битъл – „Изповедите на един книжар“

 

След големия успех на „Дневникът на един книжар“ издателство „Еднорог“ представя втората част на нашумялата по цял свят книга на Шон Битъл – „Изповедите на един книжар“.

В Уигтън, шотландски град, посветен на книгите, чийто календар е изпълнен с фестивали, срещи с писатели и всичко останало, свързано с вълшебната безкрайност на книгата, се намира най-голямата книжарница за книги на втора ръка. Собственикът й, Шон Битъл, става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник.

Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга.

Отново се появяват любимите герои на Шон Битъл, озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

Ето и кратък откъс от книгата:

„Докато метях тротоара пред магазаина, покрай мен минаха две жени. Едната каза на другата:
– Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги.“

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“. 

С радост съобщаваме, че поради големия интерес рубриката ни Нещо за четене ще прерасне в отделен сайт!