Георги Харизанов: Бисер Петков беше сменен заради комуникационна безпомощност

Георги Харизанов. Снимка: Вевести.бг

В България има комуникационна безпомощност, а не социална криза. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов, по повод смяната в управлението на социалното министерство.

Той обясни, че оставката на министър Бисер Петков се дължи на липсата на диалог с гражданите и системното отсъствие на становище по много и различни теми.

„Като се започне от дебата около Истанбулската конвенция, от който социалното министерство отсъстваше, та до кризисните центрове за жени жертви на домашно насилие. Цялата политика по протекция, по защита, по извеждането от рисковата среда на тези жени, прототип на социалното министерство. Социалното министерство отсъстваше от този дебат. В последствие кризата около родителите на деца с увреждания. Социалното министерство в лицето на министъра в голяма степен отсъстваше от публичния дебат. Чак след като му беше поискана оставката от премиера, изведнъж се оказа, че хората, които протестират срещу него, всъщност много го харесват, което за мен беше малко странно“, добави политическият анализатор.

Георги Харизанов каза още, че оставките и смените по ръководните органи показват наличието на проблеми. Според него ако не бъдат извършвани промени то това ще говори за политически чадър, протекции и управление на инат. Харизанов допълни, че министър Бисер Петков не е политическо лице, не преследва рейтинг, не е ключова фигура в някоя от водещите партиите и ще продължи да бъде възприеман като добър експерт.

1 Коментар

  1. Много точен и добре мотивирано обоснован анализ направен от Георги Харизанов за поисканата оставката на социалния министър Бисер Петков!

Коментарите са ограничени.