За избора на Деница Сачева или защо народът не харесва парламента

Снимка от Фейсбук-профила на Нери Терзиева

Народът не харесва парламента по много причини, но сред основните са злобата, агресията и скандалите, които са го обладали.

Българският народ никога не е обичал скандалите, противопоставянето, личните нападки, още повече, когато са безпочвени. И това не е мое хрумване, а извод от доста социологически агенции.

Във вторник БСП и ДПС се опитаха да превърнат рутинната смяна на един министър с друг едва ли не в гласуване на вот на /не/доверие на правителството.

Ако опозицията винаги и за всичко критикува, то критикува и социалната политика. Ами тогава защо критикуват самата смяна на министъра, който я провежда? И как така за опозицията Бисер Петков изведнж се превърна в един от най-добрите министри? На това народът му казва „хем сърби, хем боли“.

И така от рутинно гласуване изборът на Деница Сачева се превърна в политически скандал с тъпи аргументи.

Като този например дали ще вдигне пенсиите, като поеме поста? Ами да, тя си има печатница за пари в мазето, колко му е? Защото идеята на БСП минималната пенсия да се вдигне на 300 лева е блестяща. Тогава тези, които сега получават 300, с колко трябва да нараснат?

Но няма значение, и в резерва има пари и бюджетът е балансиран, могат да се теглят кредити. Но както се знае – това са парите на другите, от БСП само раздават.

Или пък „блестящият“ аргумент, че от тъмносиня при Костов, Деница Сачева станала евросиня при ГЕРБ…

Ама вие искате да беше минала през школата на Масларова ли?

Разбира се най-впечатляващ беше Валери Жаблянов: „Аз гласувам против ГЕРБ, аз гласувам против Бойко Борисов“.

Прав е /този път/ Валери Симеонов – избираме министър, не папа.

А почти всички изказващи се подчертаха впечатляващата трудова биография на кандидатката за министър.

Малко след избора на Деница Сачева, една известна и безкомпромисна журналистка Нери Терзиева написа във Фейсбук:

Познавам Деница Сачева поне от 25 години. Значи тогава е била на двайсетина.
Хора, тази млада жена прави чест на висшата администрация на всяка
страна от Клуба на ЕС. Освен дълбоки знания и щедро сърце, тя има характер за милиони. Във времена на дефицит на характери.
Успех, Denitsa Sacheva!

Та до опозицията: Вижте първо доброто у човека и шансът системата да заработи по-добре, неже ли прокобите и провалите. Те не носят дивиденти. Питайте извънпарламентарните либерали.

Не заради поведението на ГЕРБ, не и за кандидатурата на Сачева, а заради вашето хейтърство и скандалджийство парламентът ще продължи да събира недоверие и гняв у избирателите.

Евгени Петров