Гледайте официалния трейлър на „Новият папа“

Снимка: Gianni Fiorito.

До дългоочакваната премиера на „Новият папа“ остава точно един месец. Първите два епизода от общо деветте серии на продължението на историята на Паоло Сорентино за Ватиканските покои ще са налични за онлайн стрийминг от 22:00 часа на 10 януари.

В HBO GO ще бъдат достъпни по два епизода всеки пореден петък, а телевизионната премиера e на 14 януари по HBO или всеки вторник от 21:00 часа с по един епизод. 

С думите  на Пий Пий XIII към Йоан Павел III „който е безгрешен, нека пръв хвърли камък‘“ завършва и официалният трейлър, който можете да видите ТУК, а това отваря вратата на нашето любопитство още повече.

Ето какво да очакваме от първите три епизода:

Първи епизод: 10 януари в HBO GO и на 14 януари от 21:00 часа по HBO

След внезапния си сърдечен удар папа Пий XIII (Джуд Лоу) лежи в кома, докато неговите последователи пламенно се молят за чудотворно възстановяване. Натиска от противниците на Пий принуждава държавният секретар Кардинал Анджело Войело (Силвио Орландо) да доведе до власт нов папа и с конклава в безизходица прави прибързан ход, който хвърля Църквата в още по-голям хаос.

Втори епизод: 10 януари в HBO GO и на 21 януари от 21:00 по HBO

Докато слуховете се вихрят за ролята на Църквата при внезапна смърт, Войело (Силвио Орландо), Гутиерес (Хавиер Камара), Асенте (Маурицио Ломбарди), Агире (Рамон Гарсия) и София (Сесиле дьо Франс) пътуват до имението на сър Джон Бранокс (Джон Малкович) в Обединеното кралство, надявайки се да го убеди да се върне с тях във Ватикана и да приеме най-светата роля. Бранокс  е привлекателен, но чувствителен мъж, който носи във себе си голяма семейна трагедия. Той се оказва е по-труден за управление от очакваното, но решителният Войело решава да продължи натиска си. Междувременно Естер (Людовин Сение) споделя историята зачеването на сина си пред пресата.

Трети епизод: 17 януари в HBO GO и на 28 януари от 21:00 по HBO

Все още обмисляйки предложението на Върховния понтифик, Бранокс (Джон Малкович) разсъждава върху миналото си, докато Войело (Силвио Орландо) ясно заявява ангажимента си за успеха на мисията си. След като е избран за папа и приема името Йоан Павел III, Бранокс проповядва важността на семейството, истината и любовта в първата си реч пред кардиналите. Естер (Людовин Сение) се обвързва с Фабиано (Алесандро Ричечи), вдовец и нов член на енорията, който предлага необичайно решение на паричните си неволи. Игуменката на Сейнт Тереза ​​(Кируна Стамел) и раздразнената сестра Лизет (Нора Валдстатен) са обезсърчени, когато молбите им за допълнителни финанси остават нечути.  

Епизодите са по сценарий на Паоло Сорентино, Умберто Контрарело и Стефано Биес и под режисурата на Паоло Сорентино.