Недялко Йорданов представя „Пиеси за деца“ в неделя на Панаира на книгата

Поетът Недялко Йорданов ще представи новата си книга „Пиеси за деца“ в неделя.

Както винаги, любимият автор обещава много усмивки и изненади за поубликата.

Събитието ще се състои на 15 декември, от 11 часа на сцената на панаира в НДК (четвърти етаж, ляво полукрило).

Как да избелите ушите си, ако сте вълк? Могат ли крокодилите да летят? Как да преборите трима хулигани, ако сте заек, а те – глигани? Как да се държите на конкурс по надпяване? Кой е по-важен в една пиеса  – писателят, режисьорът, актьорът или художникът? Има ли сигурна парола, с която да се преборите с недоброжелателите, които искат да влязат в дома ви?

Отговори на всички тези и още въпроси Недялко Йорданов в новата си книга „Пиеси за деца“, която излезе на българския пазар с логото на издателство „Милениум“. Сборникът за първи път обединява едни от най-обичаните пиеси на поета, а именно:

„Вълкът и седемте козлета“;

„Крокодил посред Балкана, или Красимир и Владимир на село“;

„Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“;

„Приключения опасни със герои сладкогласни“;

„И в дъжд, и във вятър, пак на театър“;

„Вълкът срещу Козата и трите й козлета“.

Детските театрални произведения на Недялко Йорданов са играни в над 200 театъра по цял свят и са превеждани на десетки чужди езици, а новият том, който ги събира на едно място, е подходящ за подарък не само за малчуганите, но и за техните родители и учители, за любителите на и дейците в театъра, за ценителите на добрата и стойностна литература и за всеки, който е заспивал с телевизионните пиеси на поета, които се излъчваха по националната телевизия. 

„Пиеси за деца“ от Недялко Йорданов ще намерите във всички добри книжарници в страната, в столичната книжарница „Милениум“ или с отстъпка на сайта на издателството www.milleniumbg.eu.