„Човешкият цирк и Крикор Азарян“ с втора премиера в понеделник в „Перото“

Издателство Locus кани читателите на представянето на второто, допълнено издание на книгата на Димитър Стайков „Човешкият цирк и Крикор Азарян“.

Книгата излиза по повод 10 годишнината от кончината на големия режисьор. Събитието ще се състои на 16 декември от 16.00 часа в литературен клуб „Перото“.

Няма друг режисьор в българския театър, като Крикор Азарян, който става светец в сърцата на учениците си и на актьорите, с които репетира спектаклите си. Като вълшебство в действие е, че на всеки 15 март, рождената дата на Азарян, учениците му се събират на сцената на театъра в НДК, наречен на неговото име. Забележително, грандиозно е това възкресение на Коко Азарян. То е причината за появата на това второ допълнено издание.
 
Тук наред с тълкуването на неговите спектакли, се представят интимните спомени и размисли на режисьора за събития и срещи, моделирали отношението му към света и другите. В интервюта с близките и приятелите му се осветяват неизвестни за публиката страни от погледа му към човека, политиката, сцената, епохата.
 
Димитър Стайков е театрален критик, доктор на изкуствознанието, журналист. Тук той предлага най-пълното изследване на живота и театъра на Крикор Азарян.

Водещ на събитието е Валентина Радинска.

Заповядайте, нека си спомним за големия режисьор Крикор Азарян!

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.