Настимир Ананиев: Джамбазки не може да продължава да представлява България в ЕП

Настимир Ананиев

Поздравявам пътните полицаи, които са спрели и установили нарушението и не са се изплашили, заяви той

Джамбазки не може да продължава да представлява България в ЕП. Това написа на Фейсбук в петък Настимир Ананиев, председател на транспортна комисия в 43 Народно събрание и експерт по пътна безопасност в отговор на Ангел Джамбазки, който заяви, че се срамува от постъпката си. 

Ето и цялото изявление на Ананиев:

„И ние се срамуваме от теб!

Въпросът е, че в политиката не може да се говори за срам. Поемането на лична отговорност и оставката са единственият възможен изход!

Не може г-н Ангел Джамбазки да продължава да представлява България в Европейския парламент!

Искам да поздравя и пътните полицаи, които са го спрели и установили нарушението и не са се изплашили!“

Публичните личности имат различен статут и носене на отговорност, особено политическите лица. Оставката в задължителна в такива случаи, добави Ананиев.

Спомням си, когато Койна Русева заяви в свое телевизионно участие по най-гледаната телевизия, че е джигит и кара с 200 км/час, никой не реагира. Публичните личности трябва да са за пример на обществото от една страна, а от друга самото гражданско общество трябва да реагира решително при случаи като този на Джамбазки, беше категоричен Настимир Ананиев.

Мъжка постъпка е да си подадеш оставката и да се оттеглиш от политиката, по този начин да покажеш как се носи лична отговорност.