Настимир Ананиев: Джамбазки не може да продължава да представлява България в ЕП

Настимир Ананиев

Поздравявам пътните полицаи, които са спрели и установили нарушението и не са се изплашили, заяви той

Джамбазки не може да продължава да представлява България в ЕП. Това написа на Фейсбук в петък Настимир Ананиев, председател на транспортна комисия в 43 Народно събрание и експерт по пътна безопасност в отговор на Ангел Джамбазки, който заяви, че се срамува от постъпката си. 

Ето и цялото изявление на Ананиев:

„И ние се срамуваме от теб!

Въпросът е, че в политиката не може да се говори за срам. Поемането на лична отговорност и оставката са единственият възможен изход!

Не може г-н Ангел Джамбазки да продължава да представлява България в Европейския парламент!

Искам да поздравя и пътните полицаи, които са го спрели и установили нарушението и не са се изплашили!“

Публичните личности имат различен статут и носене на отговорност, особено политическите лица. Оставката в задължителна в такива случаи, добави Ананиев.

Спомням си, когато Койна Русева заяви в свое телевизионно участие по най-гледаната телевизия, че е джигит и кара с 200 км/час, никой не реагира. Публичните личности трябва да са за пример на обществото от една страна, а от друга самото гражданско общество трябва да реагира решително при случаи като този на Джамбазки, беше категоричен Настимир Ананиев.

Мъжка постъпка е да си подадеш оставката и да се оттеглиш от политиката, по този начин да покажеш как се носи лична отговорност.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.