Варненци гледат 4 суперхита от Народния театър

„Neoдачници“, „Мнимият болен“, „Приятна жена в лоша компания“ и „Любовникът“ на турне в морската столица в края на януари

Четири от най-хитовите си заглавия ще представи в два поредни дни във Варна Народният театър „Иван Вазов“ в края на януари. „Neoдачници“, „Мнимият болен“, „Приятна жена в лоша компания“ и „Любовникът“ ще се играят на 22 и 23 януари в зали 1 и „Европа“ на Фестивален и конгресен център в морската столица.

На 22 януари от 19:00 часа на сцената на зала 1 ще излязат звездите от трупата на театъра ЮЛИАН ВЕРГОВ, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА, СТЕФАНИЯ КОЛЕВА, ХРИСТО ПЕТКОВ, ИВАН ЮРУКОВ, АЛЕКСАНДРА ВАСИЛЕВА, ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ, ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, НИКОЛАЙ УРУМОВ, ДАРИН АНГЕЛОВ, ДЕЯН АНГЕЛОВ и РАШКО МЛАДЕНОВ. Спектакълът „NEOДАЧНИЦИ“ по текстове на Максим Горки има награди АСКЕЕР`2018  и ИКАР`2019 за режисура на Иван Пантелеев и за най-добро представление.

Същата вечер в зала „Европа“ за първи път в морската столица ще бъде показан премиерният спектакъл „ПРИЯТНА ЖЕНА В ЛОША КОМПАНИЯ“ от Андре Русен. Представлението, режисирано от Юрий Дачев, събира на сцената звездите КРЪСТЮ ЛАФАЗАНОВ, ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА, ПАВЕЛ ИВАНОВ И ВАСИЛ ДРАГАНОВ и е с начален час 19:30 ч.

Комедията „МНИМИЯТ БОЛЕН“ от Молиер с ГЕОРГИ МАМАЛЕВ в ролята на Арган ще разсмее публиката на 23 януари в зала 1. Компания на звездата от трупата на Народния театър в спектакъла правят ЕВА ТЕПАВИЧАРОВА, АЛБЕНА КОЛЕВА, МИХАИЛ ПЕТРОВ, АЛБЕНА КОЛЕВА, СОФИЯ БОБЧЕВА, ВЛАДИСЛАВА НИКОЛОВА, ПАВЕЛ ИВАНОВ, ХРИСТО ЧЕШМЕДЖИЕВ, ХРИСТО ТЕРЗИЕВ, САВА ДРАГУНЧЕВ и ВАЛЕНТИН БАЛАБАНОВ. Режисьор е Владлен Александров.

Отново на 23 януари, но от 19:30 часа, на сцената на зала „ЕВропа“ ще излязат ДЕЯН ДОНКОВ и РАДИНА КЪРДЖИЛОВА в „ЛЮБОВНИКЪТ“ от Харолд Пинтър. Режисьор на спектакъла е самият Деян, който получи за него номинация за АСКЕЕР`2019, а Радина Кърджилова взе награда за ролята на Сара.

Билети за спектаклите на Народния театър може да се закупят на касите на Фестивален и конгресен център-Варна и онлайн на сайта – https://fccvarna.bg/.

Повече за спектаклите вижте на https://nationaltheatre.bg/bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.