Корнелия Нинова: Отговорността за водната криза е на Борисов

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

“Политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази някакъв коалиционен мир – назначения без експертиза, но това няма да промени нищо”.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред бТВ кандидатурите за нов министър на околната среда и водите от ВМРО. Спряганите имена са на Искрен Веселинов, Емил Димитров – Ревизоро и Николай Кънчев.

“Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чиито двигател не работи. Свидетели сме на много смени на министри, но нищо не се променя. Моделът на управление не се променя”, заяви Корнелия Нинова.

“Какво става с тези 400 язовира, които са в опасно състояние? Къде са 500-те млн. за ремонти на язовири”, попита Нинова.

113 язовира 10 години не могат да разберат кой им е собственикът. Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Въпросът за отговорността стои отворен, но според нас тя е преди всичко на премиера, каза Нинова.

Кметовете на БСП не са собственици на язовирите. ВиК дружеството е 51% държавна собственост. Да, кметовете и областните управители имат отговорности, но е спасителна акция да прехвърляш отговорността на кметовете. Отговорността е обща, но най-вече на правителството и на структурите на изпълнителната власт. Дори сега не постъпват както трябва. В Перник трябваше да е целият мозъчен тръст на хидроинженери, ВиК-специалисти, да са извикани в МС, и да им се поиска пълна водна картина на страната. Казва се спешно какви пари ще се отпуснат за цялата страна, не само за Перник. Няма специалисти, хаос в Перник и т.н., коментира Нинова.

Тя каза, че за 10 години са се унищожили институциите в България. 10 години не е работило РИОСВ, ВиК. Кръвоносната система на държавността са институциите, тя е унищожена, подчерта Нинова и добави, че политиката не е търговия.

“Цели системи” гърмят една след друга и изброи здравеопазването и назряващия проблем с НЗОК, както и земеделието с чумата по свинете, каза Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична, че вотът на недоверие ще го има. Левицата започва консултации в четвъртък и петък.

12 Comments

 1. От десет години управлява Борисов а се обвиняват други хора затова че сме този хал

 2. Така „сложиха’ в устата на Б.Борисов в Чикаго партенката за лошия материал, и това до днес се преповтаря в нета като истина.Колкото и пъти да се публикува оригиналния запис…

 3. Към всички Пунгии които са съмишленици на КурВела която изпадна в поредната истерия за сваляне на правителството да им кажа,Що ни си ЕМ Мършлюгери откачени?…Значи и Димов и Сите Капоти по веригата и ВИК са за съд и разстрел…? Мамицата ви и Червени Кранти,та вие съсипахте България и сега се надявате друг да влезне в затвора…?Смърт за мръсните комунисти-социалисти….

  • Пунгии е точна дума за Корнела и съмишлениците и. Подкрепям те.

 4. Мамка му,няма ли най накрая тази мръсна и перверзна Ку@ва да я пратят я в затвора,я в някоя спецялна лудница…
  Много опасна и ненормална Ку@ветина

  • И аз това питам отдавна, ама много отдавна.

 5. Не мирясва тая кранта.Само за конспирации и диверсии мисли и говори ден и нощ.Да остане още някой и друг месец председател,за да натика бсп-то в на кучето в ..за завинаги.Амин

 6. Ех тоя Бойко бе, как веднъж се не прежали да я начеше тая разбеснялата се кучка…

  • Абе той с тоя травестит ще се занимава!Изка и се на Серни ама нема да я огрее!

 7. Неновините!
  :)Юрий Асланов, социолог: Вотът на недоверие засили политическата криза, в която Партията изпадна заради водната криза и екологичните проблеми:)

  :)Радан Кънев: В края на месец декември 2019 г. евродепутатът отправи и писмени въпроси към Европейската комисия – кога и какви стъпки ще бъдат предприети във връзка с качеството на въздуха в България, ще бъде ли страната ни обект на финансова санкция, ако бъде установено системно неспазване на изискванията относно качеството на атмосферния въздух, както и какво смята Комисията относно практиката да се внасят отпадъчни суровини от една държава членка в друга и има ли ЕК система за контрол и мониторинг на този процес.“

  • Тъй де, в крак с хибридните медии… 🙂 И малко сериозно:

   „Във връзка с публикации в множество медии, пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че на брифинга, проведен на 13.01.2020 г. в Окръжна прокуратура-Враца, главният прокурор Иван Гешев не е съобщавал, че при обиск на дома на задържания министър в оставка на околната среда и водите Нено Димов са били открити документи, свързани с вноса на боклук от Италия. Това може да се види при коректно изслушване на пълния запис от събитието.“
   https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/syob-sht-enie-42

Коментарите са ограничени.