Областният управител на София напусна „Атака“ (допълнена)

Илиян Тодоров

Областният управител на София обяви, че напуска „Атака“. Илиян Тодоров направи това с официално съобщение, разпространено от БТА.

„Официално вече не съм част от ПП „Атака“. Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за „Атака“, работа, на която посветих цялото си време“, заявява Тодоров.

„Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят“, добавя той.

Тодоров отваря и въпроса за оттегляне от поста, за който беше издигнат от „Атака“: „Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение.“

Вчера стана ясно, че Илиян Тодоров е бил нападнат от служител на телевизия „Алфа“ в столично заведение.

По думите на Тодоров това е станало по поръчение на Волен Сидеров. Служителят на телевизията на партия „Атака“ Николай Караколев се е спречкал с него, обиждал го е, след което го е ударил.