Радев отново атакува кабинета: Пожарите не се гасят с оставки и раздаване на пари

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Белово, където беше помолен да коментира задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му във връзка с водната криза в Перник.

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев цитиран от пресслужбата на „Дондуков“ 2 и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. „Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование.

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът Радев в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО.

Държавният глава Румен Радев е в Белово по повод 142 години от освобождението на града и на Беловския край.

 

5 Comments

  1. Един ден мунчо при една ревизия ще влезе в затвора заради злоупотреба с пари на президенството заради роклите на жена си които се плащат с такива пари!

  2. Ромката която се мисли за първа дама не е спряла да пие от както мунчо е игнор от всички и никъде неможе да разходи ромката да си покаже новото рокле за капак трябва да слиза от НСО такси и вече няма да се мисли за много важна макар и много грозна 😀

  3. Др. Радев смята, че социализмът е решението на всички проблеми, защото при него те просто остават дълбока държавна тайна, която може да се обсъжда само на закрити заседания от правоимащи БКП-партийци и ДС-ари.При тази държавна схема проблеми няма никакви, а народът вее щастливи знамена по манифестациите.

  4. Мръсен Комунистически Пе@дераст,НСО не ти е лична охрана за перверзните ти прищявки и на мръсната Па@авра Десислава,…?
    НСО са парите на българския народ и ти мръсен Перверзник ,нямаш право да ни се по диграваш…? Урод русофилски и нещастен долен предател.
    Стига ни лъга и манипулира,мръсен руски пес,никога няма да позволим да ни станеш пРезидент втори път? Корумпирана руска Свиня и българомразец насран и презрян….

  5. Ние не бъркаме, но той на който НСО е подчинена категорично бърка. Да сте чули някой от нас да позволява на НСО да откарва до в къщи служители на президентството? Разрешението идва от прекия им ръководител Радев.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.