Радев отново атакува кабинета: Пожарите не се гасят с оставки и раздаване на пари

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Белово, където беше помолен да коментира задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му във връзка с водната криза в Перник.

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев цитиран от пресслужбата на „Дондуков“ 2 и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. „Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование.

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът Радев в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО.

Държавният глава Румен Радев е в Белово по повод 142 години от освобождението на града и на Беловския край.

 

5 Comments

  1. Един ден мунчо при една ревизия ще влезе в затвора заради злоупотреба с пари на президенството заради роклите на жена си които се плащат с такива пари!

  2. Ромката която се мисли за първа дама не е спряла да пие от както мунчо е игнор от всички и никъде неможе да разходи ромката да си покаже новото рокле за капак трябва да слиза от НСО такси и вече няма да се мисли за много важна макар и много грозна 😀

  3. Др. Радев смята, че социализмът е решението на всички проблеми, защото при него те просто остават дълбока държавна тайна, която може да се обсъжда само на закрити заседания от правоимащи БКП-партийци и ДС-ари.При тази държавна схема проблеми няма никакви, а народът вее щастливи знамена по манифестациите.

  4. Мръсен Комунистически Пе@дераст,НСО не ти е лична охрана за перверзните ти прищявки и на мръсната Па@авра Десислава,…?
    НСО са парите на българския народ и ти мръсен Перверзник ,нямаш право да ни се по диграваш…? Урод русофилски и нещастен долен предател.
    Стига ни лъга и манипулира,мръсен руски пес,никога няма да позволим да ни станеш пРезидент втори път? Корумпирана руска Свиня и българомразец насран и презрян….

  5. Ние не бъркаме, но той на който НСО е подчинена категорично бърка. Да сте чули някой от нас да позволява на НСО да откарва до в къщи служители на президентството? Разрешението идва от прекия им ръководител Радев.

Коментарите са ограничени.