В първия работен ден на парламента: Нинова нападна ГЕРБ

Корнелия Нинова. Снимка: БСП, архив.
Още в първия работен ден на парламента червената лидерка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите и обяви, че левицата продължава да работи за свалянето на правителството.

Тя определи призива на управляващите за консенсус по важните за страната теми като „неискрен“ и като „лозунг, който използват, когато са притиснати в ъгъла“, предаде Дарик.

Нинова отсече, че алтернатива винаги има и призова всички партии в парламента, както и извънпарламентарните, да работят за смяна на управлението.

„Промяната за България и за живота на българския народ преминава през промяна на управлението. Обръщам се къч другите партии, към извънпарламентарните партии, към граждански движения – всеки тича по своята писта и е силен в своята тема, но е слаб, защото е сам. При всички нас има кадърни и почтени, да се опрем на тях и да имаме една обединяваща идея – да сменим това управление и да променим живота на хората. Да гарантираме растеж и благополучие на хората“, призова соцлидерката в декларация от името на ПГ на БСП.

По думите й новата сесия започва с криза – поредна девета смяна на министър, криза с водоснабдяването, обвинения в източване на Здравната каса, а България била „превърната в сметището на света“.

„Гасите пожари, които сами подпалвате. Управлението не е гасене на пожари, а работа и контрол. Вместо стабилност и развитие, има хаос и застой и това не може да продължава. Не вярвайте на лъжи и манипулации, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Работим за сваляне на това правителство. То освен безхаберно и некомпетентно, вече е вредно за България“, заключи Корнелия Нинова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.