Ревизоро: Преди важни решения ще се консултирам с експерти

Снимка: НС

Новият министър на околната среда и водите Емил Димитров ще заложи на контрола и експертния потенциал в министерството, предаде БТА.

След като положи клетва като министър, Ревизоро отговори на критиките на опозицията за липсата му на експертиза в този сектор. Той припомни биографията си и добрата съвместна работа с министри от различни политически партии.

„На практика съм постигнал всичко – голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло, каза Димитров по повод управляваната от него Агенция „Митници“. Той бе категоричен, че трябва да има засилен и рестриктивен контрол по отношение на вноса на отпадъци.

Димитров обеща, че преди важни решения ще се консултира с експерти. Новият министър благодари на всички народни представители, че през последните пет години, са работили заедно.

Емил Димитров бе председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции в парламента. Много добре ми е тук, много добре се разбирам с вас и ще ми липсвате много, обърна се той към колегите си депутати. Аз не искам да си тръгвам от вас, но така се налага, каза Димитров.

„Аз ще бъда администратор, аз ще администрирам процеса в министерството, ще възлагам задачи и ще търся персонална отговорност. Няма да се притеснявам да вземам ресори, надявам се да сложа правилните хора“, каза той.

„Не отивам с намерение да бъда метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам да се справя добре. Искам, ако може мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерството, за които аз в качеството си на министър ще отговарям“, добави Димитров.
Ще направя всичко възможно да вляза много бързо в управлението на министерството. Ще изпълнявам програмата на управляващото мнозинство, каза Димитров. Новият екоминистър обеща работа с всички и благодари с думите: „Оставам приятел с всички“.

Емил Димитров-Ревизоро Снимка: НС