ГЕРБ: Изборните правила се обсъждат в парламента, не при президента

Красимир Ципов. Снимка: Агенция "Фокус"

Патриотите: Румен Радев си прави самореклама

ГЕРБ смятат, че мястото за обсъждане на изборните правила е в парламента, а коалиционният им партньор „Обединени патриоти“ определят срещата при президента като „самореклама“, предаде БТА.

Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможния консенсус, който може да се постигне по тях, трябва да се обсъжда в парламента, заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по повод липсата на представители на ГЕРБ на срещата, организирана от президента Румен Радев, свързана с изборния процес. За участие в нея са поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили.

В отговор на критиките на президента Радев, че от ГЕРБ търсели диалог, а не присъстват на срещата, Ципов посочи, че желанието за диалог са заявили още след участието в изборите за местна власт.

„Съвсем ясно и категорично заявихме тази наша позиция, препотвърдихме я преди края на предишната сесия, че в началото на тази сесия ще отправим предложение към политическите сили, за да видим как може да бъде създадена работна група, която да постигне възможния консенсус по тези правила“, коментира Ципов.
Красимир Ципов попита задочно президента Радев, защо ръководството на БСП не присъства на това заседание, което се провежда в президентството?

Освен ГЕРБ от срещата на „Дондуков“ 2 отсъстват и представителите на „Обединени патриоти“. Отсъствието коментира заместник-председателят на Народното събрание от квотата на патриотите Валери Симеонов.

„Това е поредното мероприятие на президента Радев, което цели единствено медийна реклама и самореклама. Така смятаме ние. Смисълът от едно такова обсъждане не е много ясен. Видяхте, че от Консултативния съвет по национална сигурност нищо не произлезе. Напънала се планината и родила мишка – това излезе“, каза Валери Симеонов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.