Емил Караниколов: Природата ще напълни яз. “Студена”

Емил Караниколов Снимка: тв Европа

„Трябва да направим всичко възможно язовир „Студена” да си възвърне силите”, каза министър Емил Караниколов в интервю за Нова тв.

„Кризата в Перник отвори очите на всички. Аз не мисля, че в момента може да се случи нещо подобно, защото обществото вече е изключително негативно и наблюдава тези процеси. Не бихме си позволили с наши действия да увредим други градове. Трябва да направим всичко възможно язовир „Студена” да си възвърне силите”. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

„В момента каквото и да правим, това не се получава. Язовирът е в критично ниво. Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира”, каза още той.

„Това, което успяхме да направим с язовир „Студена” е да намалим разходите, които бяха около 8 см на денонощие. Сега са около 5,5 см. Очакваме обаче, че ще има застудяване, което води до това дебитът, който влиза в язовира да е по-малък”, посочи Караниколов.

1 Коментар

  1. Щом ни управляват такива глуповати хорица , явно ще се надяваме на природата !

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.