Станишев: Вотът на недоверие едва ли ще събори кабинета

Сергей Станишев. Кадър от НОВА

Тази седмица БСП внесе вот на недоверие. Криза във водния сектор има, основание за вот има. Едва ли ще падне правителството.

Това, което хората очакват, е да се говори по-експертно и да се дават решения. На всички им е писнало от политическия сблъсък заради политическия сблъсък. Това каза на брифинг президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Сергей Станишев, цитиран от „Фокус“.

Според Станишев след десетгодишното управление на ПП ГЕРБ е дошло времето да се поеме отговорност и това ще се случи по естествен път на предстоящите догодина парламентарни избори.

„Не се състоя нито една дълбока реформа, която да даде нов облик на който и да е сектор. Все повече се управлява на парче, без цялостна визия заради протест на един или друг сектор. Проблеми има и в здравеопазването, и в железопътния сектор. Не можем да си позволим да се въртим повече в кръг и да искаме отсрочки и изключение от правилата. Следващите години ще бъдат решаващи за посоката и мястото на България в ЕС“, добави той.

Според Станишев основният проблем на България в дългосрочен план ще продължава да бъде демографската криза и липсата на работна ръка. „Няма ли хора, няма вътрешен пазар, няма работна ръка, няма инвестиции“, посочи той.

2 Comments

  1. А коя е алтернативата, господин Станишев ?Вашата партия ли ? Тя какви реформи ще предложи? Или възнамерява да дойде на власт, защото представителите й са страшно изгладнели ?

  2. „УМНИК“ Д….БА !!! ЩО? ПРИ ТЕБЕ БЕШЕ ГОЛЕМ ПРОГРЕС! АКО СЕГА НЯМА НАПРЕДЪК – КОГА БЕ СЪСЕЛ !!!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.