Главната редакторка на Клуб Z осъди Блиц и ПИК

Снимка от фейсбук страницата на Светлана Джамджиева.

Главната редакторка на Клуб Z Светлана Джамджиева осъди сайтовете Блиц и ПИК заради обидни и клеветящи я публикации, уронващи доброто ѝ име.

Двете „медии“ трябва да ѝ заплатят по 10 000 лева плюс законните лихви от 2016 г., когато са направени публикациите, както и разноските по делото. Припомняме, че става въпрос за „материал“ на Блиц, препечатан по-късно от hashtag.bg и ПИК. Собствениците на „Хаштаг“ признаха вината си и платиха обезщетение в извънсъдебно споразумение още преди две години.

Блиц и ПИК стигнаха до втора инстанция – Софийски градски съд. Той обаче потвърди решението на районния, че публикациите са нанесли неимуществени вреди на Джамджиева, включително здравословни, а оправданията им, че просто са използвали „цветист език“ клеветейки и обиждайки я, което не било наказуемо, са несъстоятелни.

По време на делото нито един от свидетелите на двата сайта не можа да докаже обидните им твърдения, напротив – дори беше признато пред съда, че работещите там нямат практика да проверяват достоверността на „информацията“, която публикуват, което категорично не отговаря на никакви вътрешни и международни журналистически стандарти.

„Не подминавайте подобни публикации. Освен, че клеветите и обидите им нараняват, те шокират и наскърбяват близките, приятелите и колегите ни. Не бива да им позволяваме това. Съдете ги! Не им позволявайте да развиват чувство за безнаказаност. Тези т.нар. медии може да ги заболи, само ако им бръкнеш в джоба“, коментира Светлана Джамджиева.

1 Коментар

  1. Че точно клуб зет ,постоянно публикува ,фалшиви новини ,постоянно чета обиди и клевети към кого ли не ..

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.