Кристалина Георгиева: Трябва да се насочат повече пари към инвестиции в хората

Снимка от фейсбук страницата на Кристалина Георгиева.

Разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората, заяви в интервю за програма „Хоризонт“ Кристалина Георгиева – управляващ директор на Международния валутен фонд. По думите ѝ страната ни има стабилна фискална рамка, което ѝ позволява да направи ключови за развитието капиталовложения в образование:

„Най-важно за България е да инвестира в хората. В образование на децата от 0 до 5-годишна възраст, когато много от това, което те ще бъдат един ден, се формира. Да дава възможност за квалификация и преквалификация. Да стимулира бизнесът да инвестира в хората“.

Политиките на България в областта на икономиката и образованието са били сред акцентите и на срещата днес на „Дондуков“ 2 на управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на МВФ Кристалина Георгиева с президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

В разговора е била подчертана необходимостта от насърчаване на конкурентоспособността като фактор за икономически растеж в страната.

Интервю с Кристалина Георгиева можете да чуете утре в предаването „Неделя 150“ от 9:30 часа.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.