Миролюба Бенатова: Да си назначиш любовницата не е държавна измяна, а простотия

Снимка от Фейсбук-профила на Миролюба Бенатова

Коментарът от фейсбук страницата на Миролюба Бенатова е по повод разследването, което прокуратурата започна срещу президента Румен Радев. Вчера стана ясно, че то е заради сигнал до КПКОНПИ за служебно назначение на Десислава Радева, докато Радев е работел във Военно-въздушните сили. 

Да си назначиш любовницата не е държавна измяна, а простотия, административно нарушение, конфликт на интереси. Ако е държавна измяна, половин България трябва да влезе в затвора веднага. Нямам против това да стане с всички „калинки“ на държавни постове, назначени и без да са любовници, но защото са достатъчно некомпетентни, за да заслужат заемане на отговорни позиции.

Разбира се и за назначени вицепремиерки се отнася.

Но от скандала с президента Радев изниква и друг въпрос. Подслушването национален спорт ли е и всички разговори на 5 милиона българи ли се пазят за всеки случай. Ако сте си забравили мисълта, звъннете на прокуратурата, за да ви припомни какво сте казали. Архив му е майката. Разпределен по членове от НК.
Вероятно тази серия е част 1. Подозирам, че е жокер за следваща порция. По друга тема. Например руски шпиони. Да видим.

Допълвам:
Може ли обаждащият се да знае, че е записван и да говори нарочно толкова детайлно.

За да отърве наказание. Хипотеза просто.

А и все пак, този запис е повод да се припомни „ти си го избра“, в което Борисов продължава да е атакуем, нищо, че избраният се смени. Да се готви.
И не на последно място – бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (подслушване, проследяване), беше унищожено в синхрон с опразването на журналистическите столчета. Едно от последните интервюта на Анна Цолова беше с Бойко Рашков. Тогава той каза в прав текст, че има нерегламентирано подслушване на политици и журналисти. Не беше толкова отдавна, само през лятото на 2017-а.

7 Comments

  1. Уважаеми журналисти на въпросната статия имам въпрос към вас който би трябвало да го зададете на Господин Главния прокурор; Не регламентираното подслушване от страна на прокуратурата спрямо български граждани в нарушение ли е на Консти5уционите разпоредби спрямо българските граждани? И явява ли се според Наказателният кодекс на РБ престъпления? Ако се явява то тогава коя е институти, която по закон е задължена да потърси наказателна отговорност от Главния прокурор?

  2. Който най-много говори за морал, обикновено пристъпва моралните норми.Говоренето е прах в очите на будалите, гласували за това лице.Да, да си назначиш любовницата не е държавна измяна, но кой е казал че е? Питането до КС може да няма нищо общо с изтеклата вече информация ,става дума за нещо друго, което още не е изтекло в публичното пространство, но ще изтече, когато му дойде времето

  3. Неотдавна срещнах Вашият чичо, когото познавах от причастността му към движението за деца „Рицари на познанието“.Разбрах за новата Ви роля на таксист. Така е добре, не сте пречупена а от всичко това може да излезе прекрасна публицистична книга! Защо излиза, че коментарът ми се дублира?.

  4. Неотдавна срещнах Вашият чичо, когото познавах от причастността му към днижението за деца „Рицари на познанието“.Разбрах за новата Ви роля на таксист. Така е добре, не сте пречупена а от всичко това може да излезе прекрасна публицистична книга!

  5. Но ако укриваш документи при разследване си е живо престъпление!!! А колкото до „простотията“ – омръзна ми корумпирани началници да ме учат на морал и да декламират погребални слова по всеки повод!!!

  6. Бенатова спекулира, не че не разбира. Никой не е твърдял, че записаното е държавна измяна. Питането на главния прокуор не е само за държавна измяна, а и за нарушаване на конституцията. По същия начин спекулира и Цв. Ризова. От един дол дренки.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.