Светльо Витков: На протест се отива или угнетен, или предплатен, или обезводнен!

Снимка от фейсбук профила на Светльо Витков
Снимка от фейсбук профила на Светльо Витков

Коментарът е от фейсбук страницата на лидера на „Глас народен“ и певец на Хиподил Светльо Витков

На протест се отива или угнетен, или предплатен, или обезводнен!

Вчера разбрах, че движение “Възраждане” на варненеца г-н Костадинов е повело протест в София, под предлог – водната криза в Перник, с искане на оставка на правителството…

Да, перничани са прецкани, но проблемът е в това, че оставките не го решават. Едно е да предложиш вариант и да настояваш да се разгледа и приеме, друго е да искаш да трупаш политически дивиденти от чуждо страдание…

Затова и считам, че политическите партии нямат място в граждански инициативи и протести.

Политически протести се организират срещу преки решения и действия на трите власти, нарушаващи граждански права и свободи. В случая с Перник, това е или следствие на липса на административен контрол, или злоумишлено деяние, което тепърва трябва да се разследва.

Протести от друго естество – не са политически и партиите нямат място в тях. Като например в протести на браншови организации, на синдикати и граждански сдружения и други.

Когато граждански протести преминат в политически – се губи общественото одобрение и силата им намалява. В този смисъл понякога затова се и намесват политически партии в тях. Когато протестите се разраснат до национални, тогава партиите се включват задължително да ги „яхнат”.

Колкото до кризата в Перник: считам, че най-бързото и добро решение не само за Перник, но и за всички, не е в ръцете на сегашното правителство, а по-скоро в тези на майката природа.

Ако погледнем прогнозата в АccuWeather: февруари е доста безводен, но още в първите дни на март ще започне продължителен дъжд и сняг в Перник. През април ще се топят снегове… което означава, че най-късно края на март или началото на април водната криза в Перник ще приключи. 50 – 60 дни.

Аналогично е с мръсния въздух в София. Каквито и мерки да предлага общината… вятър, слънце, дъжд, сняг и температура са тези, които гонят мъглата от софийска котловина.

Перничани резонно търсят сметка за виновните за кризата, но в крайна сметка… най-важно е тя да приключи и да не се повтаря. Както и това да не е повод за увеличаване цената на водата за софиянци или вдигането на местни данъци и такси.

4 Comments

  1. Япа тоя, не мислех че си толкова тъп и нагъл бе, иначе те уважавах като музикант, но след това ти изявление ми иде да ти рипна трупешката на главата!!!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.