Проф. Михаил Мирчев: Едно евро ще стане 4 лева

Михаил Мирчев. Кадър от бТВ

Известният политолог проф. Михаил Мирчев пусна в профила си във Фейсбук провокативна прогноза, според която след няколко месеца едно евро щяло да стане 4 лева.

Под формата на нещо като стихотворение професорът твърди, че това ще е следствие от приетия закон за промяна на курса на лева като влезем в Еврозоната.

Дни наред политици и експерти обясняват, че няма никаква опасност за българският лев, борейки се с фалшиви новини и внушения, които насаждат паника в хората.

Това не трябва да ни учудва, след като известни учени и общественици ги разпространяват.

Ето „творбата“ на проф. Мирчев:

И какво излезна?

Докато президент Радев прави
гръмко слово.
Едните ликуват, а
другите гневно псуват…

Властта прие закон за промяна
на курса на лева, като влезнем в
механизма за Евро зоната !!! ??? !!!
Вие разбрахте ли?

Да не си ударите главата в стената
след няколко месеца, когато
1 евро ще стане 4 лева !!!

Я, да видим сега президент Радев
какво изпълнение героически
ще ни спретне ???
Аз съм готов за ръкопляскането

6 февруари 2020

21 Comments

 1. Българи ли?!Било е,българи,сега сте УФСИ- ОВЦЕ,страхливи овце.

 2. Всички революции се организират от банкерите след като вземат парите на набелязаната държава с цел унищожаване на документите за банковите сметки като нямаш документи нямаш и пари и парите остават за банките а лошите остават революционерите а не банкерите .А сега си дайте парите на европейската централна банка ИИИ чакайте революция …още ли никой не е чул че се готви нова ялта и че тия глупости които прави правителството са подготовка

 3. когато на 4 2.1997 се разбра че няма да има правителство на БСП, а избори – една червена колежка, току що получила уреден по червена линия голям хонорар веднага го обърнала в $$ по курс 3000! Щото чела в ‘дума’ че сега ще настъпи истински хаос – супер инфлация…. и естествено загубила половината щото Софиянски и Костов стабилизираха лева! ама още си вярва на „Дума“.
  Та избора си е личен! сам мислиш или решаваш на кого да вярваш – да обръщаш или не! който вярва на сина на секретаря на ЦК да купува евро и след няколко месеца да ги продаде по 4 лева! супер печалба! а аз ще почакам Мишо да покаже документ че си е купил поне 10000 евро.

  • Пич, и да не би да стане 1 Лев?! Някои пък 1997 купуваха долари преди да стане 3 000 лева….. КАКВО ЩЕ КАЖЕШ по 250 лева и ги продадоха на ТВОЯТА ЛЕЛКА !? Ти слушай пропагандата,!!!!

 4. Аз съм дебил и ще си обърна левовете в евро още сега , а после ще гледам как големите умници си блъскат главите в стената!

 5. Ха,ха,ха…Тази статия и коментарите към нея са провокация,част от хибридната война към България.

  • А всички глупости които ти наливат в главата и им вярваш….НЕ СА ЛИ ХИБРИДНА ВОЙНА срещу всички ни ?!
   Налапал се с опорни точки като Пате с Ла..на )))

 6. България е държава загубила студената война, в която се разпореждат САЩ. През 1990г. посланника на САЩ Пол Солански е извикал в посолството Андрей Луканов и още 7-8 наши политици и им е казал в прав текст : „Нали вече знаете, че ние казваме какво се случва в България. Нашите хора ще ви намерят и кажат какво трябва да правите.“ И към областните управители е имало американски съветници …
  И ТАКА НАШИТЕ ХОРА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 30 години … ИНСТРУКЦИИТЕ СА ДА СЕ РУШИ, ДА СЕ ЗАКРИВАТ И УНИЩОЖАВАТ ПРОИЗВОДСТВА.
  ЯНКИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ В БЪЛГАРИЯ. ИМАТ СИ БАЗИ, В КОИТО БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРИ … И НЕ ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ТОВА …
  ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е АМЕРИКАНСКИ ПЛАН, КАТО ЧАСТ ОТ ПЪТЯ КЪМ ТАКА НАРЕЧЕНОТО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. АНГЛИЧАНИТЕ ПУБЛИКУВАХА ТОВА ИНФО И НАПРАВИХА БРЕГЗИТА ТОГАВА.
  И БАТ БОЙКО КАЗВА ПУБЛИЧНО – „КАКВОТО КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ“. ВИЖТЕ КАКВО КАЗВАТ „НАЧАЛНИЦИТЕ” !
  Превод на лекцията на Джордж Фридман пред Чикагския съвет за глобални отношения
  0.02 – 4 февруари 2015 Чикаго, САЩ
  http://www.aliceswonderland.eu/George_Friedman1.html
  Тук всичко е обяснено в прав текст. ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ НЕПРЕМЕННО ТОВА !!!
  Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия.
  И СЛЕД КАТО И 100 ГОДИНИ НАЗАД ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА Е В ПЛАНА НА САЩ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА СВЕТОВНОТО И ГОСПОДСТВО, ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО НЯКОИ ВСЕ ОЩЕ ГЛУПАВО ДА ТВЪРДИ, ЧЕ НЕ Е ЗНАЕЛ И ЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ГО Е КАЗАЛ В ПРАВ ТЕКСТ.
  ОТ ТОВА КОЛКО ПОВЕЧЕ, НАГЛО И ЛИЦЕМЕРНО, МОЖЕ ДА БЪДЕ ? ДА СИ ПСИХОПАТ ДНЕС, Е МОДНА ТЕНДЕНЦИЯ НА ХОРАТА ОБЛЕЧЕНИ С ВЛАСТ!
  ИМА САМО ЕДНА ОЩЕ ПОДРОБНОСТ, ЧЕ „НАЧАЛНИЦИТЕ“ ГИ Е СТРАХ ОТ ГНЕВА НА НАРОДА И ПРЕДСТОИ ДА ГО ИЗПИТАТ !

  • Посмях се от сърце на тази конспирация. Повечето хора наистина вярват в подобни измишльотини, родени в бедните села на БГ, където хората са необразовани

  • Точно така! Ционистката мафия управлява света! България е колония на еврейската хунта!

  • Отде знаеш тези работ бе,другар???

 7. Професор не може да е толкова долнопробен в мисленето.Или може?Или е тъп професор?Или е психично болен?

 8. ККакъв е курса на рублата професоре?
  Пропуснали сте да дадете тази
  информация.Може би 1 рубла ще струва
  25 стотинки?
  Е ,за какъв референдум да говорим?
  А къде са децата ви ,на вашите
  съмишленици и съпартийци?
  При рублата,или при еврото.
  Само на този въпрос отговорете …
  Не стряскайте хората и тази промяна
  няма да е лека,но Париж е за
  предпочитане пред Сибир.

 9. Това жалко професорче по социология и философия кога пък почна да разбира и от финанси, че така компетентно и убедително се изказва?!!! И като някой шаман предвижда в бъдещето как 1 евро ще стане 4 лв.?! Не съм изненадана, като си спомням чий кандидат за кмет на София беше преди 5 години. На коалицийката БСП-лява България разбира се. Платени, гнусни мекерета и плювачи, които за някой лев са готови да продадат и собствените си родители и деца. Отвратително, гнусно, долно! Да му плюя на титлата и фасона!

 10. Управниците ще ни съсипят.Не искаме евро,имаме си стойностен лев.За референдум е народа,не ни налагайте още по голяма мизерия.Еврото ще ни направи още по бедни.Мирчев е прав 1евро ще е 4-5лева.

 11. Референдум да ви правят , за какво?Пак разчитате на дебилизма на българина.Който се върже на всички призиви за преврат , референдум и 4 лв за 1 евро е дебил!Казаха ли ви , че 80 % българия са дебили. Вие , като им повярвате , значи сте такива. Как по друг начин да ви го кажем , българино?“?????Този Мирчев е от най- отявлените мошеници в държават, алчен , злобен и некадърен извратеняк!

  • Какво му е извастното на този професор,смотаняк

 12. Народът не ви иска еврото,гадове! Референдум!!!

 13. Кой е питал народът дали иска иначе е демокрация не те просто ни го налагат.Направете референдум.

Коментарите са ограничени.