бТВ с позиция срещу Валери Симеонов, ще го съдят май

Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Това се казва в позиция на bTV Media Group, качена на сайта на медията

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата.

Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация. Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото.

По-рано днес по БНТ депутатът и лидер на НФСБ заяви пред БНТ: „Трябва да покажем, че в България не се толерира корупцията. Не трябва да очакваме Херо Мустафа да извади един заек от шапката като фокусник и да заяви едно име. Има и корумпирани журналисти. Защо Венелин Петков и Антон Хекимян не са изнесли информацията за Божков, след като Цветомир Найденов е бил при тях и им е предал информацията за цялата схема?“, попита депутатът.

7 Comments

  1. Злите езици говорят , че БТВ е “ руска“ телевизия.Няе , мислещите зрители сме убедени , че е вярно, който плаща , той командва парада , е казано.Кой има интерес да се работи срещу държавата- една източна империя , юийто газ монополно тече през нас, които бързат да разкарат правитеклството , за да не се пусне интерконектора през Гърция.Батюшка ви мрази , българи , но обича земята ни , трябва им защото сме на пътя на милиардите , а те не искат да делят с никого . Това е истината и затова си купиха медии , телевизии , сайтове , партии, власт , да не говорим за журналисти- слуги срещу заплащане…С нашите пари от КТБ , убиват нашите деца , гонят ги навън , за да останат само циганите. Вие вярвайте на Хекимян , …ниво на интелигентност -гето..

  2. Валери не е излъгал. Те не са съобщили това, което са им съобщили. Не били проверили … дрън-дрън арина. Кога са проверявали фалшивите новини, когато отразяват „протестите“ на йоло денев и компания … и други „скандали“, които оплюват управляващите. Мекерета

  3. Незаменимите некадърници са окупирали всички сутрешни блокове и БНР и сеят омраза денонощно.Това за тях е нормално,но когато някой не е съгласен с тях,или ги критикува…Тогава става страшно.Стават експерти по всичко.Изразяват почти винаги своето лично мнение,а са наемни работници или в обществена медия и никой не може да им опонира.Крайно време е да разберат,че не са незаменими и единствени.

  4. Напълно основателно ви се каза,че новините и актуалните предавания на bTV служат за платформа на едностранни и лъжливи твърдения и изявления.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.