Борисов към Горанов: Без консенсус с бизнеса, наредбата за касовите апарати няма да я има

Бойко Борисов на Министерски съвет Снимка: Правителствена информационна служба

Наредбата за касовите апарати няма да влиза в сила, докато не бъдат изчистени всички притеснения на представителите на маликя и средния бизнес. Това заръча премиерът Борисов на финансовия министър Владислав Горанов в началото на днешното правителствено заседание.

„Докато не постигнеш консенсус, няма да съществува тази наредба. Когато постигнете консенсус, ще ме поканите, и тогава ще я има. Интензивни разговори значи всяка седмица да срещаш по една организация и да премахваш проблемите и притесненията им“, поръча министър-председателят, цитиран от Дарик.

По думите му целта на Наредбата е да се ограничи сивият сектор, но това не трябвало да става за сметка на бизнеса.

„Когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене“, заключи Борисов.

„По наредбата има още много работа да бъде свършена, искам да уверя всички, които са заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Тоест започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са работни групи, които отчитат спецификите на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус“, обеща министър Горанов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.