Асен Агов написа книга

На пети март на българския пазар ще се появи изданието „Добър вечер, дами и господа!” –  дебютната книга на българския политик и виден журналист Асен Агов.

Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал. Tе могат да пътуват,  да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.

Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Евро­пейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: Няма такава държава!  И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.

Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата?

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа” е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и  увлекателно.

2 Comments

  1. А’ ла книгата на Костов. Корица с младежки син профил. Най-големите демократи с антикомунистически генезис – ха, ха, ха!Кой е дядото Асен Агов, пред чиято плоча от соцвреме гордо се е снимал Йордан Агов, председател на ДСБ Средец.?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.