Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

„Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам отговор“. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути, предаде БГНЕС.

„Питайте ги, вие сте за това – да задавате истинските въпроси“, каза на журналистите държавният глава.

Днес Радев е гост в Ивайловград за Деня на града и участва в ритуала по зарязване на лозята на днешния празник Трифон Зарезан.

Президентът Румен Радев отправи преди няколко дни въпроси към премиера и главния прокурор. „Въпросът е знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби”, заяви преди дни президентът.

„Г-н Гешев ходи при премиера и по много други поводи, вижте снимки, вижте срещи, вие си направете преценката,“ каза той пред журналистите.

Според Радев въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, каза още Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там, където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

8 Comments

  1. Тоя Радев е изкукал,толко тъп фатмак не бях виждал,накрая ще излезнем пред президенството и ще го разкараме от там,много нагъл и тъп,срам за нацията,срам.

  2. Не сте в позиция, да поставяте условия, др. РАДЕВ. Ако бяхте мислили по-задълбочено, щяхте да разберете, че премиерът и Гешев, нямат вина. ВИЕ не сте подслушван, но нали тип сте пред вятъра, се разобличихте сам. Най-добрата отбрана е нападение, което правите вие. Не си прехвърлянето вината в/ху други. По-важно е, какво съдържа записът? А той, красноречиво говори за вашите незаконни действия във ВВС, както и в президентството. Др. Радев, вие посадихте дърветата, днес берете плодовете им. Някой да е чул за някакви подвизи на т.нар. „натовски“генерал, работещ против интересите на собствената си държава. Всъщност, не работещ, но пък скъп екскурзиант, забравящ, че данъкоплатците му плащат „не изработената“ заплата. ДР. РАДЕВ, не забравяйте, че народът ви е работодател и вие ни дължите отговор: Какво смислено свършихме за близо 3г., в интерес на Б-Я? Защо лишихте Б-Я, от предложената компенсация на руският ГАЗПРОМ, която Румъния не отказа? Толкова ли е богата Б-Я? ЕТО, това е да работиш против интересите на Б-Я!

  3. ТоЯ ЕПТЕН СЕ САМОЗАБРАВИ! НЯКОЙ ОТ МЪДРИТЕ МУ СЪВЕТНИЦИ ДА МУ ПРОЧЕТЕ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТ,САМО ЧЕ И ТЕ КАТО НЕГО СЪЩАТА ПРОСТОТИЯ. ЖАЛЪК И СМЕШЕН ПЛАЧ НА АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТНО ПОЛИТИЧЕСКО ЛИЦЕ. И ПОНЕЖЕ НИКОЙ НЕ ГО ВЗЕМА НА СЕРИОЗНО, ВСЕКИ ДЕН НАПОМНЯ ЗА СЕБЕ СИ И НЕВРАСТЕНИЯТА, КОЯТО ЯКО ГО ТРЕСЕ. СТИГА ВЕЧЕ!

  4. И аз имам какво да ти питам, но нито имам възможност, пък и да имам – едва ли ще ми отговориш! И ти, чоджум, като менторката си Нинова, взе лош терк от Хилари и демократите в САЩ, но ако не си прибереш егото и не си туриш спирачко на езика, не те чака нищо добро. Озапти и госпожата Радева. Народът е казал – „Колкото от по-високо паднеш, толкова повече боли!“ Ахмаците, дето те подкрепиха през 2016 г., вече ги няма чоджум!

Коментарите са ограничени.